Preporučujemo

Dr Arne Rubinštajn: Stvaranje muškarca

naslovna-stvaranje-muskarca

Ima knjiga koje nas „kupe“ na prvi pogled. Posebno ako nas lično dotiču, što je moj slučaj. Imam sina tinejdžera i potpuno razumem o čemu priča dr Arne Rubinštajn. Nekada veseo i otvoren dečak, sada je ozbiljan tinejdžer, koji koristi samo proste rečenice. Nema objašnjavanja, nema velikih i dugih priča. Zatvoren u svoj svet, povezan sa društvom više nego sa bilo kim iz kuće, liči na čauru sa neprobojnim oklopom. Topla preporuka za roditelje  tinejdžera oba pola!

stvaranje-muskarcaO knjizi
Postati muškarac je i spor i brz proces. Dete uči od trenutka kad se rodi, da voli, da kontroliše ali da poštuje svoja osećanja, da pazi na druge ali da poštuje sebe, da bude živahno i veselo, ali bezbedno. Tokom adolescencije, učenje postaje sve konkretnije – upravljanje vozilima, seksualnost, odluke o poslu i karijeri, odluke u vezi sa alkoholom i drogom. Svaki roditelj želi da to izvede kako treba, ali odgovarajući načini nisu uvek pri ruci. Genijalnost Arneovog pristupa je upravo u tome što je uvideo da se radi o brizi cele zajednice, i da moramo izgraditi zajednicu sa prijateljima i porodicom kako bismo pomagali svojim i njihovim sinovima da pređu granicu zrelosti. To moramo da radimo zajedno. Sve se dešava polako, ali postoji taj ključni trenutak kada dečak mora da se otrgne od detinjastog ponašanja i preuzme kontrolu nad svojim životom. Kao i kod rađanja, u tom trenutku potrebno je mnogo pomoći.
Stvaranje muškarca je napisano jasnim jezikom, puno je divnih priča i odlično je organizovano kako bi vas povelo na putovanje kroz čudesne mogućnosti i užasne opasnosti koje doživljava svaki dečak. Arne je živeo i radio rame uz rame sa majkama i očevima dečaka svih uzrasta i u svim fazama, i spreman je da nam ispriča šta je naučio. Dok budete čitali Stvaranje muškarca mnogo šta će vam biti poznato, smešno, ohrabrujuće, neprijatno i stvarno. To će vam pomoći da se organizujete i pomognete svom sinu da pređe u svet odraslih muškaraca, i da to učini bezbedno i na način koji će uticati na njega čitavog života.

O autoru
Dr Arne Rubinštajn preko trideset godina radi sa tinejdžerima i njihovim porodicama kao lekar, savetnik, mentor i voditelj radionica. Stručnjak je za adolescentni razvoj i rituale prelaska. Kampovi i seminari u čijem je stvaranju učestvovao imali su veliku ulogu u poboljšanju dobrobiti mladića i devojaka, kao i njihovih porodica i zajednice. Dr Rubinštajn je osnivač i direktor fondacije “Patvejs”, koja ima za cilj olakšavanje rituala prelaska za tinejdžere, dečake i devojčice, širom Australije. Nedavno je postao suosnivač “Uzdizanja Australije”, nevladine organizacije sa ciljem pružanja podrške mladim Australijancima kako bi dostigli svoj puni potencijal putem edukativnih programa i poboljšanja porodičnih odnosa. Dr Rubinštajn ima dva odrasla sina, Džera i Džejdena. Živi na imanju od 60 hektara spektakularne divljine na severu Novog Južnog Velsa, gde je podigao namenski građen kamp i centar za obuku u vođstvu. Voli surfovanje i radi jedan dan nedeljno u oblasti urgentne medicine.
Stvaranje muškarca je njegova prva knjiga.

Knjigu možete poručiti na linku http://www.admiral-books.rs/arne

 

O autoru

Avatar

Nataša Vukićević

Učiteljica po zanimanju, u marketingu poslednjih dvadeset godina. Slučajno ili namerno uvek u temi roditeljstva: magazin MAMA, tv emisija MAMA, magazin Roditelj&dete, web emisija Mamino ćoše. Danas u marketingu preduzeća Yuglob d.o.o. radi na razvoju i plasmanu brendova namenjenih roditeljima.
Najviše je naučila od svoje dece i života. U stalnoj potrazi za odgovorima na pitanja: koliki su stvarni potencijali čoveka, da li možemo bolje, o smislu života…

Raduje se novim projektima posvećenim roditeljima, a najveća želja joj je da se preseli na zemlju, u prirodu i da stvara svoje zavičajno imanje.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.