Festival RND 2018

Sara Oster Rokvić: Energija ljubavi struji na Momstersu

Sara Oster Rokvić je ambasador našeg trećeg festivala Roditeljstvo novog doba. Njena energija i „posao“ koji radi sa velikim entuzijazmom logično je doveo do toga da je blog „Momsters“ koji je pokrenula pre dve godine,  postao porodica od 20 hiljada žena.

„Posao“, pod znacima navoda, jer želju da sa drugim mamama sličnim njoj podeli svoja iskustva doživljava kao ličnu misiju. I zbog toga nikada ne preporučuje nešto u šta i sama ne veruje.

Zbog toga njoj druge mame veruju.

Misija bloga je od prvog dana bila da mi na njemu delimo mišljenja, iskustva i znanja i time jedne drugima pružimo neku vrstu “pomoći” i ženske međusobne podrške. Sve novo što saznam na teme trudnoće, odgoja dece, sve novo saznano i naučeno sa raznih seminara koje posećujem im prenosim kroz moje tekstove. A koliko su one samo meni pomogle svojim rečenicama je zaista nemerljivo. Jednostavno obožavam energiju i ljubav koja struji na „Momsters“ profilu i blogu.

Sara je mama dvogodišnjeg dečaka Despota, rođena je u Beogradu i po struci je diplomirani filolog. Bavi se i  prevodilačkim radom, ali su blog “Momsters”, edukativni seminari za roditelje, kao i razne druga druženja i radionice za majke i decu preuzeli vođstvo.

  • Od kada sam bila dete volela sam da čitam i da pišem, i valjda je Filološki fakultet negde bio logičan izbor kada su studije u pitanju, za vreme kojih sam radila sa decom u radionicama. Kada sam i sama postala majka, ljubav ka pisanju i deci je rezultirala pokretanjem bloga posvećenom majčinstvu. Moja prvobitna namera je bila da to bude online mesto za moje drugarice i mene, ali za kratak period Momsters profil je zapratio veliki broj majki, te smo mi sada porodica koja broji 20 000 žena.
    Naša sagovornica je radila i u edukativnim i radno okupacionim radinicama sa decom ometenom u razvoju i nada se da će opet naći vremena za taj divan posao. Osnivač je i kreativnog kutka, u kom nastaju ručno rađeni i unikatni detalji za kuću i nakit.

Kako provodite zajedničko vreme?

  • Naše vreme i dnevna rutina se uglavnom vrti oko uspavljivanja, posla, maženja, prodavnice, malo šetnje, opet posla, malo vremena i sa prijateljima i decom, i ako uspemo uveče, malo vremena uz film ili seriju.

Kakvi su vaši stavovi o vaspitanju?

Poluliberalni 🙂 Dosta toga sme, ali ima i onoga što ne sme. Suprugovi (Marko Rokvić) i moji stavovi se vrlo poklapaju i to je važno. Sigurno da oboje “ponavljamo” neke segmente onoga kako su nas naši roditelji vaspitavali, i verovatno to sve nesvesno radimo, ali u podsvesti svakog čoveka je način njegovog vaspitanja vrlo izražen. S obzirom da smo mi sada odrasli ljudi, i oni koji sada vaspitavaju, treba da napravimo selekciju “najboljih stavova” naših roditelja i da primenimo na našu decu uz konstantno učenje i otkrivanje njihovih malih ličnosti.

U kom pravcu će se razvijati Momsters? Koji je sledeći korak?

  • Momsters planovi su razni. Dosta rada na novim tekstovima, Momsters seminar na leto, Momsters kafe i radionice i puno druženja sa mojim divnim pratiocima.

Foto: privatna arhiva

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.