Preporučujemo

Fit u trudnoći s pilatesom

RND
Autor RND

Knjigu Fit u trudnoći s pilatesom napisala je Tamara Ratković, diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa.

Pilates je jedna od najbezbednijih i najdelotvornijih fizičkih aktivnosti za period pre začeća, trudnoću i oporavak nakon porođaja. Ovaj sistem strogo kontrolisanih vežbi smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka, poboljšava celokupnu telesnu energiju i raspoloženje i pojačava cirkulaciju.

Cilj vežbanja u trudnoći jeste olakšavanje trudničkih dana i porođaja, a ne način za smanjivanje težine. Vežbe koje su prikazane u ovoj knjizi (kroz praktične fotografije) predstavljaju samo mali deo tehnike pilates, ali mogu biti korisne smernice za vođeno i kontrolisano vežbanje u trudnoći.

Telo ima supermemoriju i pamti sve što se s njim radi. Zato je pilates broj jedan u izboru programa za vežbanje u trudnoći.

Autorka knjige inače vodi aerobik i fitnes klub Star, a u okviru njega i pilates studio namenjen ženama koje uživaju u ovoj tehnici. Pilates je njen glavni izbor u programima fizičkih aktivnosti za trudnice.

Knjigu je izdao Kreativni centar a podršku pružila Dr. Hauschka – prirodna kozmetika.

 

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.