Preduzetne mame i tate

Jelena Simović: Važna mi je kreativnost

bubica bodići

Njeni proizvodi su prepoznatljivi po zanimljivim natpisima, a na ideju da pravi bodiće za bebe došla je kada je i sama postala mama.

Iako je pozorište njena velika pasija, materinstvo je bilo veća, tako da je naša sagovornica uz kostimografski rad počela da kreira i odeću za bebe. Tako je nastala Bubica, brend Jelene Simović, akademske slikarke. Danas u svojoj ponudi Bubica ima bodiće, majice, kapice i portikle a njen asortiman se stalno širi.

 

bubica-1

Otkud naziv Bubica?

Moje ćerke tako zovem, pa otud i naziv. Kasnije sam otkrila da nisam jedina mama koja tako tepa svojoj deci.

U ogromnoj ponudi dečje garderobe, vaši proizvodi su privukli pažnju upravo autentičnim natpisima?

Kreativnost mi je veoma važna i srećna sam kad vidim da roditelji to prepoznaju. Pokušavam da ponudim nešto autentično sa lepim lokalnim motivima, pa tako imamo „Beograđanku“ i „Beogradskog dečka“, ali i “Slatkicu”, “Lepojku”, “Lepotanovića”…

bubica-2

Vaši proizvodi su zanimljivi po neobičnim natpisima ali i kvalitetu o kojem posebno vodite računa?

Vodila sam računa šta oblačim svojoj bebi i tako sam učila. Materijal koji koristim je najfiniji pamuk, a od štamparskih boja koristim ekološke boje na vodenoj bazi. U međuvremenu sam shvatila da je marketing važna stavka tako da je brend Bubica osmišljen kao neka vrsta poklona, a pokloni treba da budu originalni.

Koja je vaša formula za uspeh u preduzetničkom poslu?

Iako je i sama još tražim, mislim da je najvažnija stvar da volite ono što radite, a za to je pored ogromnog truda i upornosti potrebna i sreća. Međutim, posao neće doći bez vaše inicijative i odlučnosti jer posao se danas ne čeka, već stvara.

 

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.