Blogoteka

Milena Kostić: Mama iz magareće klupe

mama-iz-magarece-klupe

Moje ime je Milena i ja sam Mama iz magareće klupe. Kad sam bila mama zamišljala sam se kao nastavnica matematike, sa ličnom bibliotekom od nekoliko hiljada knjiga i sa petoro dece.

Danas sam nastavnica samo svojoj deci, a koje imam, ipak na svoje iznenađenje, četvoro. Knjige su sastavni deo našeg života, jer jednoj introvertnoj osobi, kao meni, predstavljaju pomalo pluća kroz koja dišem.

Rođenje dece je pokrenulo neke stare emocije i strahove i, stalno u težnji da „ne budem kao moji matorci“ preispitujem sebe i težim da odnos sa njima održavam što kvalitetnije mogu.

Mama sam trenutno 24/7, ali to ne znači da je moj identitet samo to. Čini mi se, jednostavno, da sam tek kroz tu ulogu počela sebe bolje da upoznajem, i kao ličnost i koje su mi mogućnosti i granice.

Na tom putu nastao je blog Mama iz magareće klupe. Pomalo dnevnik mog roditeljskog puta i lutanja, često je previše otvoren i surov u prikazu istog. Ali to sam ja, bez šminkanja i poetskog ulepšavanja.

Ponekad sam samo revoltirana. Mrzim nepravdu. Nepopravljivi sam optimista.

Sebe vidim kao nekog ko ostvaruje sve što zamisli. I kao nekog ko će odgajiti decu koja ostvaruju sve što zamisle.

www.mamaizmagareceklupe.com

O autoru

Avatar

Milena Kostić

Iza Mame iz magareće klupe nalazi se Milena Kostić. Apsolvent medicine i dipl.inž. u menadžmentu, trenutno živi dane kao 24/7 mama četiri zvrka. Piše na svom blogu i na sajtu demetra.rs. Volonterizam joj je sastavni deo života, a najveći deo toga posvećuje radu savetovališta za dojenje Udruženja Roditelj kao savetnica za dojenje.
Veruje da je naš zadatak da učinimo decu osposobljenu za dalji život – tako što ćemo ih naučiti da vole sebe i osećaju empatiju za druge.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.