Svesno roditeljstvo

Naučite da „čitate“ emocije i unutrašnje stanje deteta

RND
Autor RND

U goste nam dolazi ruska naučnica psiholog i pedagog Tanzilija Polujahtova, koja će održati predavanje i demo radionicu – Naučite da „čitate“ emocije i unutrašnje stanje deteta, o metodu koji je patentirala u Rusiji pre 27 godina, a to je Metod fraktalnog crteža.

Metod se od tada primenjuje u mnogim zemljama, pa i kod nas. Primećeno je i da deca koristeći ovaj metod razvijaju sposobnost fokusiranja pažnje, razvijaju konstruktivno i kreativno razmišljanje, razvijaju finu motoriku, kognitivne funkcije, bolje razvijaju govor i izgovor, otpornija su na stres i jačaju imuni sistem.
Praktična upotreba ovog metoda je u tome što roditelji mogu da razumeju unutrašnje stanje svog deteta, njegove skrivene probleme i da usaglase svoj odnos sa detetom.
Kada se dobro ovlada svim tehnologijama ovog metoda, moguće je prepoznati unutrašnje stanje osobe/deteta iz bilo kog fraktalnog crteža i ako je potrebno ispraviti ga narednim korekcionim crtežima. Zbog svoje jednostavnosti i dostupnosti baziranoj na naučnoj osnovi metod ima širok spektar primene i u cilju poboljšanja sveukupnog psihofizičkog zdravlja čoveka.
U Srbiju je metod zvanično stigao preko Centra za afirmaciju Dar Art.

Kome je namenjeno predavanje? 
Roditeljima i stručnjacima koji rade sa decom: nastavnicima, psiholozima, predstavnicima različitih oblasti dečje medicine, psihoterapeutima, defektolozima, socijalnim radnicima…
Praktični rad podrazumeva crtanje fraktalnog crteža i konkretno upoznavanje sa načinom funkcionisanja metode.

Na radionici NE učestvuju deca, već roditelji i stručnjaci koji se bave decom. Nakon toga, polaznici će imati mogućnost da dobiju savete na koji način da rade praktično sa decom. Naime, po Metodi fraktalnog crteža neophodno je da se sa njom prvo upoznaju odrasli, a deca rado prihvataju kreativno crtanje fraktala, naročito ako se u njega uključe zajedno sa roditeljima.

Plan rada na predavanju:
Uvodno predavanje – iskustva ruskih psihologa u radu sa decom, nove, slobodne škole u Rusiji
Predstavljanje fraktalnog metoda – prezentovanje i demo radionica sa crtanjem spontanog fraktalnog crteža
Završni deo – meditativna terapija zvukom sa Tanzilijom Polujahtovom.

Predavanje i demo radionica – Naučite da „čitate“ emocije i unutrašnje stanje deteta, održaće se 8. decembra 2017, od 18 do 21 čas u Hotelu 88 rooms, Takovska 45A, Beograd.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.