Aktuelnosti

Tatjana Karajanov Ilić: Nova deca stvaraju bolji svet

Šta je bila inspiracija Tatjani Karajanov Ilić i njenom suprugu Sanji Ilić, kada su komponovali pesmu „Nova deca“, koja će nas ove godine predstavljati na Evroviziji?

Pred polazak u Lisabon, Tatjana je sa nama podelila ideju o altruističkom pristupu svetu koji je ugrađen u njene stihove.

– Dok smo je stvarali, efekat koji je ostavljala na mene bio je neverovatno pozitivan. Tako su i utkani stihovi u melodiju, stihovi koji govore o generacijama novih ljudi koji će jednog dana učiniti ovaj svet mnogo boljim mestom. Ovo je bila prava situacija da podsetimo ljude da nije sve tako crno, već da obratimo više pažnje na pozitvne promene.

Inspiraciju za ovaj, potpuno drugačiji pristup našla je u podacima naučnika sa Novog Zelanda koji je obradio podatke o deci koja idu na testove inteligencije i otkrio da se poslednjih 20-30 godina rađaju sve inteligentniji ljudi, zbog čega je potrebno menjati postojeće testove.

– Neke druge psihološke analize govore i da su deca ispunjenija empatijom, altruistički nastrojena –  mnogo više nego što je to bilo ranije. Svi to primećujemo, ali takve informacije ostaju uglavnom u užim krugovima i ne šire se dalje. Naša pesma je i neka vrsta poruke da decu više inspirišemo i da im budemo vetar u leđa – poručuje naša sagovornica.

Jer, naša deca sa nama stvaraju bolji svet.

Foto: RND

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.