O nama

Upoznale smo se u časopisu „Mama“, na samom početku izlaženja ovog, tada prvog magazina posvećenog roditeljstvu. Kasnije, svaka od nas je prolazila svojim životnim putem. Menjale smo poslove i adrese stanovanja, udavale se, rađale decu, razvodile, putovale, sretale različite značajne i manje značajne osobe za naše živote. Ponekad bi nam se putevi ukrstili ali određena „tajna veza“ kao da je ostala zauvek.

Od ideje do festivala

U proleće 2015. god. posle mnogo godina pauze, ponovo su nam se ukrstili putevi. U tom trenutku, Jasmina je imala internet portal “Antistres vodič”, Nataša je radila u marketingu jedne domaće firme koja se bavi opremom i garderobom za decu.

Ideja o prvom Festivalu “Roditeljstvo Novog Doba” došla je spontano. Znale smo da ni deca, ni roditelji “novog doba” nisu isti kao ranije, a samim tim, ni roditeljstvo nije i ne može biti kao ono od pre nekoliko decenija. Živimo u vremenu kada je sve prepuno tehnologije, nekih novih oblika komunikacije i druženja, kada se naša okolina sve manje snalazi sa sopstvenim emocijama i svakodnevnim izazovima. Takođe, u tom i takvom vremenu, u našoj sredini već su postojali festivali ili sajmovi namenjeni turizmu, nautici, lovu i ribolovu, nameštaju… svemu, osim onome što se nama trima činilo najvažnijem: Roditeljstvu.

Razmišljale smo: ako je nama to toliko važno, ko će to drugi organizovati, ako ne mi? I kada, ako ne sada?

U organizacija Festivala je ravnopravno učestvovala i pedagog Jelena Holcer. Ipak, odmah smo znale da naš Festival ne sme da bude pojedinačan događaj, već samo prvi u nizu…  i da želimo što češće, ako je moguće, svakog meseca da za roditelje organizujemo nešto novo, da spajamo stručnjake iz različitih oblasti uz uvek istu, jasnu postavku da sve što organizujemo mora biti najvišeg kvaliteta… Ukratko, odmah smo sebi zacrtale visoke standarde.

Osmišljavale smo naš Festival u suretima, uz mnogo mejlova, fb poruka, razmenu misli i ideja… istovremeno se ponovo povezivale, smejale, radovale, družile.

Uživale smo radeći ono što volimo i u šta verujemo, ili obrnuto: radile uživajući.

Uskoro, nas tri više nismo bile same. Pridružila nam se i Vana Stanisavljević kao PR Festivala i mnogi drugi… Okupile smo brojne predavače, paneliste, učesnike, goste, a Festival je vodila Jelena Gajšek, mama troje dece.

Od festivala do udruženja

Neposredno posle održanog Festivala Roditeljstvo Novog Doba, dobile smo brojne pohvale i podršku da nastavimo dalje sa ovom pričom. Nama se to već podrazumevalo. Osnovale smo i Udruženje Roditeljstvo Novog Doba.

Naše putovanje se nastavlja. Sada se nalazimo pred novim izazovima. I, radujemo im se.

Ipak, sada postoji jedna značajna razlika.

Sada, kada imamo Udruženje, i kada planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci.

Dobrodošli u Roditeljstvo Novog Doba!

Jasmina i Nataša