PoRodi se lako

Osmi dan Besplatnog holističkog savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO

savetovaliste-za-trudnice
RND
Autor RND

Na osmom druženju sa trudnicama i ljudima koji žele da prošire svoja znanja govorili su dr Gordana Marković Petrović, lekar Ajurvede i načelnik Službe za socijalnu medicinu Doma zdravlja Zemun i Vedar Vedski, Reiki master učitelj.

Ajurvedska medicina je drevna indijska medicina stara 5000 godina koja se danas primenjuje u zemljama širom sveta. Osnova ovog sistema nije borba protiv bolesti, već put koji vodi do savršenog zdravlja. Zdravljem žene se bavi na poseban način pa se zbog toga smatra najboljom medicinom za njih.

Gordana Marković Petrović: Ajurveda se smatra najboljom medicinom za žene

Gordana Marković Petrović: Ajurveda se smatra najboljom medicinom za žene

 

Dr Gordana Marković Petrović je prisutnima na predavanju prikazala ajurvedske preporuke za zdravu trudnoću po mesecima – šta je i kada korisno uvesti u ishranu, zašto neke namirnice i kada treba izbegavati, zbog čega kisela hrana, iako trudnice često imaju potrebu za njom, nije dobar izbor za ženu u drugom stanju, itd.

 

 

 

U drugom delu, Vedar Vedski je prikazao sistem čakri i način kako se reiki energija prenosi putem njih. S obzirom na to da je nedavno postao otac, svoja iskustva u radu sa reiki energijom, dok je njegova žena (Milica Lava Nikolić, NLP trener) bila trudna, kao i nakon porođaja, u situacijama kada je bilo potrebno da se beba umiri – na duhovit i iskren način podelio je sa prisutnima.

Vedar Vedski: Reiki energija korisna i u trudnoći i za bebe

Vedar Vedski: Reiki energija korisna i u trudnoći i za bebe

 

Poznato je da se bebe često umire kada im mame stave ruku na stomačić, iako nisu reiki praktičari. Mnogi od nas su prirodno otvoreniji za prenos energije koju svako može da koristi, neko lakše, a neko uz učenje.

Ali, energija koju mama i tata prenose bebi je za nju uvek najbolja na svetu.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.