Blogoteka

OsnaŽena: blog namenjen osnaživanju žena

Osnazena
Autor Osnazena

Blog koji je pred vama namenjen je pre svega ženama, ali i svim muškarcima koji pristupaju ženama sa poštovanjem i pažnjom, iskrenošću i ravnopravnošću.

Osnovna ideja – motiv iza ovog bloga je osnaživanje žena, pre svega kroz podizanje svesti. Svest se može odrediti i u odnosu na prostor i vreme, tako da se pod podizanjem svesti smatra promena nastala pod uticajem novih saznanja kroz razmenu iskustva. Promena ima za cilj da olakša život, donese uvide koji su od značaja za egzistenciju, realizuje pun potencijal bića i unapredi kvalitet života pojedinca.

Cilj ovog bloga je da omogući razmenu pozitivnih, uglavnom alternativnih iskustava kroz koja prolaze žene širom sveta, da ohrabri i inspiriše kako bi svet postao lepše mesto za život. Imajući u vidu tematsku okosnicu bloga – roditeljstvo, nastojanje nam je da stvaranje, rađanje i negovanje novog života bude divno, transcendentalno iskustvo kako za one koji stvaraju, tako i za one koji su stvoreni.

Zašto žene? Usled određenih nametnutih sociološko-kulturoloških ograničenja, imajući u vidu pre svega tradicionalni patrijarhalni kontekst i rodne uloge, žene su često bile inhibirane u svojoj samoaktualizaciji, pasivizirane, u strahu, i nesvesne mnogih stvari koje su im se događale kao i mnogih prilika za razvoj. U cilju promene takvog stanja, ovaj blog će se baviti osnaživanjem žena, stvaranjem novih prilika za razvoj, za njihovo aktivno i svesno učešće u svim sferama života – porodičnoj, profesionalnoj, duhovnoj…

O čemu ćete moći da saznate? Teme će biti predstavljane u skladu sa iskustvom i znanjem autorke, i relevantnosti za žene kao specifičnu grupu. Među temama koje će se obrađivati je i trudnoća, koja predstavlja mogućnost za žene da transcendiraju sebe, stvore novi život, i pronađu sasvim novu snagu u sebi, za koju nisu znale da im je dostupna. Govorićemo o psiho-fizičkoj pripremi za porođaj, prirodnom, bezbolnom porođaju, kao i porođaju kod kuće i dojenju. Autorka bloga je prošla kroz ta predivna, transformišuća iskustva, koja želi da podeli sa drugim ženama i inspiriše ih.

Svaka tema će obuhvatati i odgovarajuće resurse – različite online i offline adrese putem kojih se može saznati više, interesantne mobilne aplikacije, knjige, članke, kurseve i slično.

Putem komentara biće ostvarena interaktivnost tako da ste pozvani da slobodno delite svoje znanje i iskustvo sa drugima, kao i da zajedno istražujemo teme od značaja za žene i stvaramo društvenu promenu.

osnažena.org

 

O autoru

Osnazena

Osnazena

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.