PoRodi se lako

Prirodni porođaj

prirodni porođaj
RND
Autor RND

Besplatno holističko savetovalište za trudnice „PoRodi se lako“, ovog utorka je predstavilo kao predavača babicu i instuktorku prenatalne joge Divnu Miljković. Odgovarajući na pitanja iz publike, i govoreći o svom bogatom profesionalnomo iskustvu babice, mnoge od nas je podsetila (a neki su sigurno i prvi put čuli), da za razliku od uobičajenog verovanja, u toku porođaja ženi su potrebni i voda i hrana (naravno, samo ako ona to želi), mir, lepa reč… a bebina potreba je odmah nakon rođenja, samo jedna: prisutnost njene mame.

Takođe, ono što u svetu postoji gotovo kao pravilo, da se žene po svom izboru porađaju u svojim kućama, kod nas ima sasvim drugačiju statistiku. Naime, pre Drugog svetskog rata, i kod nas su se žene porađale van bolnice. Zapravo, porodilišta nisu ni postojala. Tako, povratak na porođaje nalik načinu na koji su se porađale naše bake, tek odnedavno postaje tema i izbor o kojoj razmišljaju i naše žene.

Divna Milković, holistička babica i Irina Budovalčev koja je pričala o svom ličnom iskustvu

Divna Milković, holistička babica i Irina Budovalčev koja je pričala o svom ličnom iskustvu

Kao gost večeri bila je i mama Irina, koja je sa publikom podelila lično iskustvo prirodnog porođaja. Upoznala nas je sa načinom na koji je donela tu odluku, koliko je bilo važno da i suprug želi isto, svom iskustvu samog čina porođaja, iznenađenjima da njen sin pokazuje svoj karakter od prvog trenutka… Ova mama uskoro postaje ponovo mama. Njeno iskustvo sa prvog porođaja osvedočeno fotografijama prvog zajedničkog jutra gde je cela njena porodica na okupu, sa cvećem u pozadini, bebom u njenom naručju… sigurno su ostavili najbolji mogući utisak, jer ova mama i sledeći put želi da se porodi na isti način, odnosno, prirodno.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.