Program Jelene Holcer

Program Jelene Holcer

Program Jelene Holcer

Poštovani roditelji,

da li ste primetili da se od vas uvek očekuje da o svom detetu sve znate, umete, osećate, čak predviđate unapred? Očekuje se i da nikada niste umorni, besni, nesigurni, da ste uvek dosledni, da nikada ne “izgubite” živce…

Iskreno, da li je uopšte, sve to moguće ?

Nije.

Podsticanje razvoja

Na primer, toliko ste čitali o dečijim pravima. Podrazumeva se da ćete pokušavati da ih poštujete, i svom detetu omogućite. Ali, zar ne mislite da bi bilo fer da iza svakog dečijeg prava stoji i poneka obaveza? I, zašto se nikada ne govori o pravima roditelja?

Upravo, postavljanje pitanja, osvešćivanja ličnih i društvenih zabluda, uspostavljanje novih obrazaca razumevanja i sebe i dece na nov, kvalitativno drugačiji način, lični razvoj kao osnova za razumevanje i podsticanje razvoja deteta… osnove su programa SVESNO roditeljstvo.

Koren i krila

Sa druge strane, jedna od najlepših definicija roditeljstva jeste davanje deci korena i krila. Koren je simobl za osećanje podrške koju dete ima u svom domu, a krila za samostalnost koju ćete mu pružiti, kada jednom odleti u spoljašnji svet. Tamo, u tom spoljašnjem svetu, moći će slobodno da istražuje, pobeđuje i gubi jer zna da u vama ima koren, oslonac i podršku.

Lepo zvuči, zar ne?

Ali, možete li uspeti u tom vaspitnom cilju, ako su očekivanja od vas kao ogromna a roditeljstvu vas niko nikada ništa nije učio?

Možete.

Kako?

Moguće u programu Jelene Holcer

Na putu zajedničkog odrastanja od korena do krila, naučite ono što se nigde ne uči.

SVESNO roditeljstvo.

 

O autoru

Jelena Holcer

Jelena Holcer

Jelena Holcer je diplomirani pedagog. Ima 25 godina iskustva rada sa roditeljima i decom, u različitim školama, vrtićima, izdavačkim kućama, radio i TV stanicama.
Kada je naučila da pravilno uči, napisala je knjigu: “Pravilno učenje”.
Kada je rodila dete, napisala je: ”Uspešan roditelj – uspešno dete”.
Godinama nakon razvoda napisala je i: “100 najčešćih pitanja i odgovora o razvodu”.
Kada je naučila da je važno i neophodno da ume da govori NE svojoj okolini, napisala je: “Kako reći NE”.

Njena najnovija knjiga, petnaesta po redu, posvećena je komunikaciji između roditelja i dece: “Hajde da pričamo o…” Autor je brojnih programa, seminara, radionica.
Direktor je “Škole za roditelje”.

Ostavi komentar