Program Jelene Holcer

Program Jelene Holcer

Program Jelene Holcer

Poštovani roditelji,

da li ste primetili da se od vas uvek očekuje da o svom detetu sve znate, umete, osećate, čak predviđate unapred? Očekuje se i da nikada niste umorni, besni, nesigurni, da ste uvek dosledni, da nikada ne “izgubite” živce…

Iskreno, da li je uopšte, sve to moguće ?

Nije.

Podsticanje razvoja

Na primer, toliko ste čitali o dečijim pravima. Podrazumeva se da ćete pokušavati da ih poštujete, i svom detetu omogućite. Ali, zar ne mislite da bi bilo fer da iza svakog dečijeg prava stoji i poneka obaveza? I, zašto se nikada ne govori o pravima roditelja?

Upravo, postavljanje pitanja, osvešćivanja ličnih i društvenih zabluda, uspostavljanje novih obrazaca razumevanja i sebe i dece na nov, kvalitativno drugačiji način, lični razvoj kao osnova za razumevanje i podsticanje razvoja deteta… osnove su programa SVESNO roditeljstvo.

Koren i krila

Sa druge strane, jedna od najlepših definicija roditeljstva jeste davanje deci korena i krila. Koren je simobl za osećanje podrške koju dete ima u svom domu, a krila za samostalnost koju ćete mu pružiti, kada jednom odleti u spoljašnji svet. Tamo, u tom spoljašnjem svetu, moći će slobodno da istražuje, pobeđuje i gubi jer zna da u vama ima koren, oslonac i podršku.

Lepo zvuči, zar ne?

Ali, možete li uspeti u tom vaspitnom cilju, ako su očekivanja od vas kao ogromna a roditeljstvu vas niko nikada ništa nije učio?

Možete.

Kako?

Moguće u programu Jelene Holcer

Na putu zajedničkog odrastanja od korena do krila, naučite ono što se nigde ne uči.

SVESNO roditeljstvo.

 

O autoru

Jelena Holcer

Jelena Holcer

Jelena Holcer je diplomirani pedagog. Ima 25 godina iskustva rada sa roditeljima i decom, u različitim školama, vrtićima, izdavačkim kućama, radio i TV stanicama.
Kada je naučila da pravilno uči, napisala je knjigu: “Pravilno učenje”.
Kada je rodila dete, napisala je: ”Uspešan roditelj – uspešno dete”.
Godinama nakon razvoda napisala je i: “100 najčešćih pitanja i odgovora o razvodu”.
Kada je naučila da je važno i neophodno da ume da govori NE svojoj okolini, napisala je: “Kako reći NE”.

Njena najnovija knjiga, petnaesta po redu, posvećena je komunikaciji između roditelja i dece: “Hajde da pričamo o…” Autor je brojnih programa, seminara, radionica.
Direktor je “Škole za roditelje”.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.