Festival RND 2017

Program radionica za decu

RND
Autor RND
RADIONICE ZA DECU odvijaju se uporedo sa drugim programima za roditelje na festivalu.

Potrebno je da nakon kupovine karte za festival  (karte se prodaju na prodajnim mestima Eventima ili OVDE)

   prijavite svoje dete/decu na jednu od radionica – u Inbox FB Roditeljstvo novog doba ili

SMS na tel. + 381 63 846 59 48

Subota i nedelja

Chicco radionica&igraonica na otvorenom

od 10 do 18 h

Subota

 

Radionica „Živi zdravo – Čuvaj svoje telo“

od 10 do 11 h

(za uzrast dece od 4 do 7 i od 7 do 11 godina)

Ova radionica je nastala na osnovu kviz knjige „Živi zdravo-čuvaj svoje telo„ i namenjena je deci uzrasta od 7 do 11 godina, tj. nižim razredima osnovne škole. Rešavajući pitanja iz ovog kviza deca će na jedan drugačiji i zanimljiv način naučiti mnogo o svom telu. Takođe kako se zovu pojedini delovi tela, zašto su nam važni, kako da se zdravo i pravilno hranimo, kako da čuvamo svoje zdravlje. Na svakoj strani se nalazi jedno pitanje i tri ponuđena odgovora. Tačan odgovor – rešenje nalazi se na sledećoj strani, kao i kratko dodatno objašnjenje. Svako pitanje može da bude uvod u novu temu o kojoj treba da deca pričaju sa starijima, a sve u cilju da nauče da žive zdravo, da budu veseli i pozitivni. Knjiga je nastala u saradnji sa klinikom Bel Medic.

Na početku radionice dr Jelena Spasić iz Bel Medica razgovaraće sa decom :

Kako da se  ne plaše lekara?
Kako da se hrane da ne pokvare zubiće?

Nakon toga, način igre i učenja u ovoj radionice je sledeći: Deca biraju pitanje iz kutije u kojoj su stranice knjige. Zajedno čitamo pitanje i tri ponuđena odgovora i odlučujemo se za jedan zajedno ako je dete mlađe, ili ako je dete – deca starija, onaj ko se prvi javi odgovara. Dete koje odgovori tačno dva odgovora dobija vežbanku „Zdrava hrana, voće i povrće“. Dete koje ima 3 tačna odgovora u nizu – dobija kviz knjigu „Živi zdravo“.

Za decu od 4 do 7 godina Enco book se pobrinuo da za vreme radionice boje vežbanku „Zdrava hrana, voće i povrće“  i igrajući se uče o zdravim namirnicama.

 

Organizatori i sponzori radionice Enco book i Bel Medic

encobook.co.rs  belmedic.rs

Radionica „Igrom do znanja“

od 11 do 12 h

(za uzrast dece 4 +)

Na ovoj radionici koristiće se edukativne igračke koje kroz igru pružaju pregršt informacija i bude dečju prirodnu znatiželju. Često su te igračke interesantne i roditeljima, pa na izgled obična igračka prerasta u porodičnu zabavu, što je deci dodatno interesantno i sa psihološke strane jako bitno. Radionice pored toga što razveseljavaju decu,  daju predloge roditeljima kako da uživaju sa svojim najdražima u edukaciji kroz igru.

Jedna od interesantnih edukativnih igračaka je interaktivna mapa sveta. Dovoljno je da dete pritisne željenu zemlju i sazna sve o njoj. Da bi bilo još interesantnije tu je i kviz sa dva nivoa prilagođena uzrastu. Ima i mogućnost takmičenja sa bodovanjem za 2 igrača. Za svaki tačan odgovor sledi pohvala a za netačan mapa prijatnim tonom daje tačan odgovor. Mapa je predviđena za decu stariju od 6 god. Ali zbog svog interesantnog sadržaja vole je i odrasli.

Na radionici će biti predstavljen i magični Džin koji na prvi pogled nije edukativnog karaktera. Magični Džin pogađa misli. Potrebno je da dete zamisli životinju a Džin postavlja pitanja na koja dete daje jednostavne odgovore. Svojim interesantnim opaskama Džin mami osmehe. Pored toga ubacuje kroz šalu i nove retke životinje pa na taj način podstiče znatiželju i dete traži da sazna nešto i o njoj. Igra detetu daje osećaj superiornosti jer je dete taj ko zna i vodi igru. Na taj način igra usađuje prijatan osećaj kom će dete kasnije težiti nagonski.

 

Organizator i sponzor radionice Lavirint

lavirint.rs

Nedelja

Radionica „Volim sebe kad sam tužan i kad sam radostan“

od 16 do 17.30 h

(za uzrast dece od 4 do 12 god.)

Ova radionica je osmišljena u skladu sa kreativim pristupom deci kroz igru, koji leži u osnovi terapeutskog rada centra za decu i odrasle zAnima. Razmišljanja na temu “Šta vas je ove nedelje najviše odbadovalo” i “šta vas je rastužilo” pokrenuće na početku svojim pitanjima Anna Kononenko, idejni vodič centra zAnima. Cilj je da podstaknemo diskusiju na temu vlastitih emocija, da li nam svaka emocija se sviđa, šta nam je lako, a šta je teško. Kroz kreativne maske probaćemo da prepoznamo nekoliko bazičnih emocija  nakon čega će deca imati mogućnost da oblikuju svoja razmišljanja na zadatu temu putem dve zabavne i  kreativane aktivnosti. Jedna je – slikanje peskom na svetlećim stolovima na kojima oslikavamo ono što nas raduje ili čini tužnim, a druga je pravljenje papirnih tužno-srećnih maski – kolaža kombinovanjem vune, papira  i tkanine, koje deca mogu da ponesu kući nakon radionice. zAnimljiva Radionica  je namenjena za decu od 4 do 12 godina. Cilj je da deca osveste neke od svojih emocija i da se kroz slikanje peskom i pravljenje portreta – kolaža sa većim razumevanjem odnose prema  svojim i tuđim osećanjima, osobinama, potrebama i željama.

Nakon radionice sa decom mi smo tu i za roditelje da popričamo na teme vezane za emotivni i socijalni razvoj deteta. To predstavlja i osnovu našeg rada kroz rad sa peskom. To je pristup  kojim se kombinuje sendplej terapija i art-terapija  kroz igru i bajke. Rad sa peskom daje mogućnost, u neverbalnoj formi , pomoću igre u specijalnom peščanom bazenu ili crtanja peskom na svetlećim stolovima ili nameštanja minijaturnih figurica, da dođemo do dubokih slojeva psihe i podsvesnih emocionalnih sadržaja.

Rad sa peskom pomaže buđenju  spontanosti i otkrivanju unutaršnje snage psihe koja pokreće samoisceljenje, integraciju, razrešavanje konflikata na nenametljiv  i prirodan način.

Organizator i sponzor radionice zANIMA

zanima.rs

 

Karte za festival RODITELJSTVO NOVOG DOBA u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima-a i na linku ispod (za jedan i dva dana). Uz kartu, sve radionice i ostale aktivnosti na festivalu su BESPLATNE

KARTE

Medijski pokrovitelji

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.