Dobre Priče

Rada Sarić: Spremna sam za novu životnu lekciju

Rada Sarić: Spremna sam za novu životnu lekciju

O tome koliko je trudnoća promenila njen život, zašto “navija” za prirodni porođaj i po čemu želi da bude posebna svojoj bebi, pričali smo sa Radom Sarić, pevačicom Grand produkcije, koja je bila aktivna trudnica a sada sa nestrpljenjem iščekuje rođenje svoje prve bebe.

 

Kako i koliko je trudnoća promenila vaš život?

Radila sam do  petog meseca trudnoće i nisam osetila veće promene, osim mučnina i povećanja stomačića. Imala sam sreću da mi je trudnoća zaista tekla mirno i bez većih teškoća.

Po prirodi sam aktivna osoba i volim da imam ispunjen dan, to sam imala na umu i kada sam saznala da sam u drugom stanju pa sebi nisam dozvoljavala da se puno ulenjim.

Koji je najupečatljivi trenutak koji ste imali u toku trudnoće?

Ima ih više, ali bih definitivno izdvojila prvi bebin pokret, kao i pregled na 4D ultrazvuku kada smo suprug (muzičar Milan Čolović) i ja prvi put videli našu bebu.

Šta biste svakoj budućoj mami preporučili, kako da uživa u svojoj trudnoći i periodu kad čeka bebu?

Svi smo mi posebne individue, ali po mom mišljenju je to definitivno kvalitetno vreme provedeno sa porodicom i prijateljima, šetnje i sve ono što nas opušta i čini zadovoljnim. Naravno, poseban je osećaj kad mazite svoj stomak i komunicirate sa bebom, verujem da beba oseća pozitivnu energiju i ljubav.

Kakav porođaj planirate, da li se pripremate?

Od samog početka “navijam” za prirodni, pa ako Bog da, tako će i biti. Nažalost, nisam stigla da idem u školice za pripremu trudnica, ali psihički samu sebe pripremam i verujem da će sve biti u najboljem redu.

Da li se radujete ili plašite, ili su ta dva osećanja pomešana?

Za sada se samo radujem, strahu ne dozvoljavam da se umeša iako verujem da će na samom porođaju  osećanja biti pomešana.

Svaka beba je posebna, pa i svaka mama. Po čemu vi želite da budete posebni vašoj bebi?

Verujem da ću, zajedno sa suprugom, bebi pružiti neizmernu ljubav. Najbitnije je da je beba zdrava i voljena, sve ostalo dolazi jedno uz drugo. Roditeljstvo se definitivno uči ,ali mi smo spremni za tu životnu lekciju.

Rada Sarić

Iz meseca u mesec

Foto: privatna arhiva

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.