PoRodi se lako

Šesnaesti dan savetovališta PoRODI SE LAKO

savetovaliste-za-trudnice
RND
Autor RND

Predavači šesnaestog dana Besplatnog holističkog savetovališta za trudnice “PoRODI SE LAKO” bili su Siniša Ubović, prvi licencirani trener programa Heal Your Life (Izlečite svoj život) i Bojana Bogojević, pravnica ispred “Centra za mame”.

Veče je temom “Afirmacije za porođaj” zanimljivo i inspirativno započeo Siniša Ubović, kroz nekoliko jednostavnih vežbi (meditacija i vizuelizacija) i na praktičan način pokazao koliko naše misli i reči koje svakodnevno izgovaramo, utiču na doživljaj života koji vodimo. Jasno, što su reči pozitivnije, to su i misli pozitivnije, a po Zakonu privlačenja postepeno upravo takve, pozitivne stvari i pozivamo u našu svakodnevicu.

Siniša Ubović: Afirmacije su uvek dostupne

Siniša Ubović: Afirmacije su uvek dostupne

Siniša je na kraju predavanja svim učesnicima poklonio  po jednu afirmaciju iz ponuđenog špila kartica.

Afirmacija je istovremeno i dragocen podsetnik na to koliko su one jednostavne, uvek primenljive, svima dostupne, lagane za korišćenje…
Bojana Bogićević govorila je o pravnoj regulativi u bolničkim uslovima, za vreme porodiljskog...

Bojana Bogojević govorila je o pravnoj regulativi u bolničkim uslovima, za vreme porodiljskog…

Drugo predavanje održala je Bojana Bogojević, pravnica ispred “Centra za mame” i učesnik u izradi Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost, pozvana da govori o pravnoj regulativi u bolničkim uslovima. Kroz brojna pitanja i odgovore, razjasnila je učesnicima predavanja koja su njihova prava, šta se događa u slučaju da se ona prekrše, kako za vreme porodiljskog odsustva, i za vreme trudničkog bolovanja, tako i tokom samog porođaja. Osećaj sigurnosti koje su buduće mame stekle ovim informacijama, sigurni smo da će biti olakšica za pripremu za porođaj. Takođe, s obzirom da je strah ponekad samo nedostatak informacija, svest o sopstvenim pravima uveliko smanjuje osećaj straha i nezaštićenosti.

Upravo zato – “PoRodi se lako”!

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.