Aktuelnosti Festival RND 2019

Budite osvešćen roditelj, jer ste nekada i vi bili dete

RND
Autor RND

Svi mi kao roditelji želimo da nam deca budu uspešna, zdrava, i srećna. Nikada i ne pomislimo da se to možda i neće ostvariti, jer ipak svi radimo najbolje što znamo.

Međutim, kada dođemo na ovaj svet, niko nas ne uči zadatku roditeljovanja i roditeljstva. Na koji način mi onda to naučimo?

Neki će možda pročitati poneku knjigu na tu temu, mada je mali broj onih koji će to uopšte i uraditi. Uglavnom smo spontani roditelji koji su svoje veštine roditeljstva naučili posmatranjem, odnosno više nesvesnim nego svesnim oponašanjem naših roditelja ili staratelja. I praktično, gde nas to odvede? Ili proizvedemo potpuno isti rezultat kao i naši roditelji, a hteli bismo da naša deca budu srećnija, uspešnija i zdravija nego što smo mi sami, ili zbog nezadovoljstva načinom na koji smo mi podignuti, rešimo da budemo sasvim drugačiji i odemo u ekstrem svoje vrste i na taj način praktično i ne znamo kakve rezultate ćemo na kraju dobiti. U svakom slučaju radimo najbolje što znamo, sa najboljom namerom da naše dete i naša deca budu zdrava, srećna i uspešna.

Obično o temi roditeljovanja počinjemo da razmišljamo kada nastanu problemi, a to je najčešće u vreme puberteta. Tada je prilično kasno, mada ne u potpunosti, ali je neuporedivo teže nego da smo o tome razmišljali od samog početka, odnosno od perioda još pre nego što se dete rodilo. Ipak, dete se formira i u prenatalno periodu, natalnom periodu i u ranom postnatalnom periodu.

Naša budućnost, isto kao i budućnost naše dece, uvek zavisi od percepcije nas samih, od uverenja koja imamo o nama samima, uverenja koja imamo o drugima oko nas, kao i od uverenja koja imamo o životu i našoj okolini.

To je ključ našeg uspeha, našeg zadovoljstva, našeg zdravlja u celom životu. Međutim, niko nas nije učio na koji način se to postiže. Namera seminara “Svesno roditeljovanje” je da naučimo na koji način ćemo postići taj stepen uverenja o sebi, svojoj okolini, drugima, tako da sva ta uverenja koja steknemo nama budu mnogo korisnija u budućnosti tokom našeg života. Naravno to se odnosi i na našu decu, da im pomognemo da imaju uverenja koja će im koristiti u životu, a koja ih neće limitirati. Iznenadićete se kad saznate na koji način deca stvaraju mnoga ograničenja.

Na seminaru svesnog roditeljovanja ćemo učiti upravo kako to da postignemo. Jer veoma često mi mislimo za naše dete da sa njim nikada neće biti problema jer je dobro i poslušno. Međutim, već tada to može biti znak da postoji određen problem, da dete ne ume da stoji ispred drugih, da iskaže svoje mišljenje, da ima samopouzdanje. To nije uvek slučaj, samo skrećem pažnju da nekad nešto što deluje veoma pozitivno, ne znači da će koristiti našoj deci doživotno, na putu ka postizanju njihovog uspeha, i zdravlja i zadovoljstva.

Svako dete prolazi kroz različite razvojne faze, a u svakoj fazi je potrebno izaći u susret potrebama te faze, jer se u suprotnom dete neće formirati kao zrela ličnost i ostaće određeni tragovi, kompleksi i uverenja koja mu neće koristiti kasnije u životu.

EFT vam može biti veoma dobar alat, džoker u vašoj slagalici koja se zove roditeljstvo. Natalni period, tj. stadijum fetusa i prvi postnatalni period imaju velik uticaj na kasnije formiranje deteta, što do sada nije mnogo uzimano u obzir. Mnogo više se obraćala pažnja na to da li se majka dobro hrani, da li ima dovoljno sna i odmora. Međutim, postoje faktori koji su bar isto tako bitni za budućnost deteta, njegovo zdravlje, njegov uspeh i njegovu sreću.

Obzirom da smo svi mi nekada bili deca, i mi imamo određena uverenja koja nosimo iz tih ranih perioda koji nas limitiraju na svoj način. Lepota primene EFTa je to što možemo odraditi određene delove naše prošlosti i praktično promeniti mentalne programe koje smo stekli kako bi u budućnosti imali sasvim drugačiji doživljaj života. Jedan od polaznika treninga je rekao važnu rečenicu: “Nikada nije kasno da imam srećno detinjstvo!”.

Jasmina Kovačev

Na seminaru “Svesnog roditeljovanja” nećete učiti EFT tehniku (Tehnika emocionalne slobode), ali ćemo pričati o primeni EFT-a u mnogim oblastima. Koliko god da su svi dobrodošli na seminar, mnogo više koristi će imati oni koji pre ovog treninga ili nakon treninga, prođu bar najosnovniju edukaciju EFT-a. Tako će moći da maksimalizuju ono što su učili tokom seminara “Svesnog roditeljovanja”. I ne samo to, moći će da identifikuju mnoge stvari koje će odraditi nakon treninga na samom sebi. Jedna od polaznica je rekla da je tokom seminara identifikovala 38 različitih događaja koji su ostavili traga na formiranje limitirajućih verovanja o njoj samoj, njenoj okolini i o drugima, a koje planira da radi odmah iza seminara.

Pričaćemo i o novom revolucionarnom pogledu o genetskom nasleđivanju, jer genetika nije uklesana u kamen, onako kako smo mislili. To je fantastična vest jer to znači da možemo nešto da uradimo po tom pitanju. Učićemo o uticaju sredine na aktivaciju i deaktivaciju određenih gena, gde definitivno EFT ima ogromnu ulogu, posebno kada se radi o zdravstvenim stanjima. Ovo su koncepti koji su bazirani na principima Dr. Brusa Liptona, čiju isključivu dozvolu imamo za prikazivanje određenih segmenata njegovih predavanja. Čućete i o mnogim blokadama za trudnoću, tj. doprinosiocima bele kuge. Nije to uvek rezultat emocionalno-mentalnih blokada, ali većina toga je poteklo odatle i bela kuga ne mora da bude zastupljena u procentu u kom je sada, i situacija može da se popravi. U nastavku su samo neki od utisaka polaznika:

Žalim što nisam imala prilike da poslušam ovakvo predavanje u periodu kada sam se pripremala za materinstvo, ali znači mi i sada. Definitivno je neophodno ponoviti kurs i za širi auditorijum. Hvala.” S.T.

“Korist – Izuzetno iskustvo, pokrenulo je puno doživljaja i iskustava vezanih za moje detinjstvo, kao i materinstvo! Očekuje me puno “tapkanja”. Sugestija – Škola za roditeljstvo u Srbiji ne postoji, a neophodna je. Na svim nivoima – “svesni” da se još više osveste, a onim drugima makar malo svetlosti u oblast roditeljovanja. Hvala Vam.” LJ.R. D.

“Draga Jasmina, hvala za današnji trening o roditeljstvu, privilegija je biti među prvima, probiti led i dobiti mnogo novih informacija i krenuti u primenu EFT na sebi i u roditeljstvu. I zaista, neka ovo bude samo prvi korak na krčenju puta ka ljubavi i zadovoljstvu, i širenju MIRA. Trening uvrstite u vaše redovne programe, verujem da ćete imati dobre rezultate. Ja sam prezadovoljna što mi se pružila prilika da budem ovde.” M.Z.       

“Draga Jasmina, žalim što nisam imala mogućnosti da ovo današnje saznanje primenim na svojoj deci, a isto znam da moja deca žele da imaju informaciju o tome šta u datom momentu ili situaciji da kažu ili primene u vaspitanju svog deteta. Hvala Vam!” S.B.

“Izuzetno sam zadovoljna današnjim treningom i informacijama koje sam čula. Počastvovana sam, što sam bila na mestu koje mi je otvorilo novi put, a cilj je što kvalitetniji život.” M.A.           

“Izuzetna saznanja koja će nam umnogome pomoći da poboljšamo svoj život i svih koje volimo. Nešto što nismo mogli ni da pomislimo da je moguće otvara nam se kao mogućnost.” R.V.

Dobila sam i širinu i ono što mi je nedostajalo. Božanstveno iskustvo.”  LJ.S.

Nadam se da posle ovakvih utisaka možete i vi da odlučite i prisustvujete jednom ovakvom seminaru koji može da pomogne našim budućim generacijama, a isto tako i nama samima, da ostatak života provedemo lepše, uspešnije, zdravije i bar na neki način promenimo neke delove svog detinjstva sa kojima nismo bili baš najsrećniji i najzadovljniji.

Prijavite se još danas i krenite putem napretka, ili ako ste već na tom putu – ubrzajte svoje kretanje ka željenom cilju. Napravite prvi korak ka bržem ličnom razvoju, boljem zdravlju, uspehu i unutrašnjem miru.

Prijavite se na 063/1608116 ili  069/4276669, ili online preko ovog linka http://tehnikaemocionalneslobode.com/home/seminari-okrugla-duga/on-line-prijava/

Više informacija o treninzima možete naći na web sajtu  www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Tekst: Jasmina Kovačev, EFT Master trener, META-Zdravlje Master trener, Coach za postizanje vrhunskih dostignuća Kreator edukacije Okrugla duga www.tehnikaemocionalneslobode.com

Posetioci na Festivalu Roditeljstvo novog doba imaće priliku da se na posredan način upoznaju sa seminarima Jasmine Kovačev, a nekom drugom prilikom Jasmina će nam se priključiti i uživo.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.