Festival RND 2017

Tema panela: Svestan izbor porođaja

RND
Autor RND

Na panelu u nedelju, 2. aprila, pričaće se o svesnom izboru porođaja.

Učesnici panela:

 

Divna Miljković

Divna Miljković je babica, viša medicinska sestra, instruktorka joge, učiteljica joge za trudnice licencirana od strane Američke joga alijanse, predsednica Udruženja babica Srbije, i najvažnije – majka troje dece.

Veći deo svoje karijere provela je u bolnici «Dragiša Mišović», a poslednjih dvadeset godina zagovara jedan poseban način rada sa trudnicama i porodiljama i ideju prirodnog porođaja. U programu koji sprovodi stavlja naglasak na jogu za trudnice, prirodni porođaj bez medikamenata i medicinskih intervencija i ulogu babice u jednom takvom činu. Posebno nastoji da proširi ideju o tome da majku i bebu ne treba uznemiravati niti odvajati i da dojenje treba da nastupi od samog početka, u prvom satu nakon rođenja bebe. Njena misija je da osvesti što veći broj trudnica i babica, kako bi one svojim delovanjem uticale na to da se u Srbiji promeni i poboljša odnos prema trudnicama, porodiljama i bebama.

FB: Divna babica

 

Prof. dr sci Mirjana Sovilj

Prof. dr sci Mirjana Sovilj je doktor psihofiziolog, audiolingvista i logoped. Završila je Defektološki fakultet, a zatim i postdiplomske studije, kao stipendista Ministarstva za nauku Republike Srbije, magistrirala i doktorirala 2000. godine.

Direktor je i obnovitelj Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora”Đorđe Kostić” u Beogradu u kome neguje multidisciplinarni, holistički pristup u izučavanju zvuka, sluha, govora jezika, svesti, mišljenja i ponašanja. Osnivač je inovacionog Centra za unapređenje životnih aktivnosti u Beogradu.

Autor je jedinstvene metode u svetu: prenatalni slušni skrining, kojom se detektuje stanje sluha prenatalnog deteta.
Inicijator je i jedan od predsednika „Evropskog kongresa prevencije poremećaja verbalne komunikacije kod dece”.

Vodi seminare „Prosvetiteljsko roditeljstvo” i „Rođenje pre rođenja”, namenjeno roditeljima koji se informišu i obučavaju za prenatalno vaspitanje, svoje i svoje prenatalne dece.
Svoje naučno i istraživačko interesovanje, poslednjih godina, usmerila je na istraživanje razvoja komunikacije i verbalne komunikacije u prenatalnom i prelingvalnom periodu i otkrivanju odnosa razvoja govora i kognitivnih procesa i ponašanja i socijalizacije.

iefpg.org.rs

 

Dr Milica Vesić Dimitrijević

Dr Milica Vesić Dimitrijević rođena je u Beogradu gde je završila školovanje  i Medicinski fakultet.
Godinu dana školovana u USA.
Od 1975. godine radila na Ginekološko akušerskom odeljenju bolnice „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu kao  specijalista ginekologije i akušerstva.
Edukovana u okviru perinatologije na King’s Koledžu u Londonu gde je usavršila svoje poznavanje ultrazvuka.
U toku rada u Bolnici bila uključena u UNICEF-ov program ’’Baby Friendly’’ kao spoljnji ocenjivač.
Od 2006. godine radi kao privatnik u svojoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu.

Kako je 36 godina u aktivnoj ginekološko akušerskoj praksi i poznaje sve protokole i postupke koji se primenjuju u porodilištima u našim bolnicama,  pristalica je što prirodnijeg pristupa trudnoći i porođaju.
Učestvuje u pripremi trudnica za prirodni porođaj i pristalica je što manjeg medikamentoznog mešanja u prirodni tok porođaja.

drvesic.com

 

Jadranka Mitrović

Jadranka Mitrović je mama sedmogodišnjeg dečaka iz Banjaluke. Bila je učesnik prošlogodišnjeg festivala „Roditeljstvo novog doba“ a na ovogodišnjem festivalu će podeliti svoja iskustva tokom trudnoće i porođaja sa posetiocima panela o svesnom izboru porođaja jer ona je svesno izabrala – prirodan porođaj.

„Mislim da je značajno da bebu koja se rađa dočekaju i otac i majka. Energija vezivanja koja se oslobađa u tom trenutku stvara emocije koje se ne mogu naknadno stvoriti. Ni opisati“, kaže Jadranka.

kako-sam-zastrasivanje-o-porodjaju-okrenula-na-radost

 

 

Moderator panela: Natasa Vukićević

Učiteljica po zanimanju, u marketingu poslednjih dvadeset godina. Slučajno ili namerno uvek u temi roditeljstva: magazin MAMA, tv emisija MAMA, magazin Roditelj&dete, web emisija Mamino ćoše.

Najviše je naučila od svoje dece i života. U stalnoj potrazi za odgovorima na pitanja: koliki su stvarni potencijali čoveka, da li možemo bolje, o smislu života…

Raduje se novim projektima posvećenim roditeljima, a najveća želja joj je da se preseli na zemlju, u prirodu i da stvara svoje zavičajno imanje.

Jedan od osnivača Udruženja „Roditeljstvo novog doba“.

Program festivala možete pogledati ovde: glavni program festivala

Karte za festival RODITELJSTVO NOVOG DOBA u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima-a i na linku ispod (za jedan i dva dana). Uz kartu, sve radionice i ostale aktivnosti na festivalu su BESPLATNE

KARTE

Medijski pokrovitelji

 

 

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.