PoRodi se lako

Trinaesti dan savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO

savetovaliste-za-trudnice
RND
Autor RND

Predavači trinaestog dana Besplatnog holističkog savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO bili su Peđa Filipović, maser, edukator i wellness kreator i Lejla Ljubenković, porodični aromaterapeut.

Peđa Filipović: Dodir kao izražavanje ljubavi

Peđa Filipović: Dodir kao izražavanje ljubavi

 

Dodir je veoma moćan kanal komunikacije, posebno u trudnoći i nakon bebinog rođenja. Na predavanju/radionici koju je pod nazivom “Dodir ljubavi za mamu i bebu: kako da tate pomognu?” održao Peđa Filipović, svi učesnici su imali priliku da isprobaju veoma korisne tehnike koje pomažu kod anksioznosti, glavobolja, depresije, kao i kod mnogih drugih stanja koja mogu da nam ometaju normalno funkcionisanje. One nisu važne samo u trudnoći, već mogu da se primenjuju u bilo kojoj situaciji jer su izuzetno jednostavne.

Svi učesnici su ovom prilikom mogli da osete energiju koja se putem dodira prenosi, a neke od ovih tehnika mogu da primenjuju i kod kuće, jer izuzetno prijaju i opuštaju.

 

Lejla Ljubenković: Korisne informacije o nezi i popravljanju raspoloženja

Lejla Ljubenković: Korisne informacije o nezi i popravljanju raspoloženja

U drugom delu predavanja, trudnice su mogle da saznaju korisne informacije o nezi međice od 34. i 35. nedelje trudnoće, kao prevenciji od povređivanje prilikom porođaja. Lejla Ljubenković nam je otkrila recept za tretirenje međice određenom smešom prirodnih i esencijalnih ulja, kao i jednostavne recepture za negu bebe od prvog dana… Za buduće mame je bila korisna i preporuka odličnog recepta za prvu pomoć u slučaju mastitisa i eventualnih grčeva kod beba.

Jedan od važnih saveta svakako je i kako eterična ulja mogu mamama biti podrška u trenucima kada ostanu same sa bebom. Ova ulja su dobra prevencija protiv depresije i lošeg raspoloženja, i mogu da obezbede harmoniju u celom okruženju.

Ostala predavanja koja slede do kraja meseca pogledajte ovde PROGRAM

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.