Preduzetne mame i tate

Zorana Tomašević: Igračke sa rokom interesovanja

Zorana Tomasevic Igračke sa rokom interesovanja

Iako je po profesiji pravnik naša sagovornica je svoj poslovni svet spojila sa privatnim i u njemu najviše uživa. Jedna lepa ideja koja je počela kao privatno interesovanje prerasla je u poslovnu inicijativu

 U svet igračaka ušla je zajedno sa svojom decom, bliznakinjama Sofijom i Petrom

Naime, kao i svi roditelji, Zorana je u početku uživala u kupovini igračaka koje su, na žalost, njenim devojčicama bile interesantne najviše dve nedelje.

– Po preporuci logopeda, probala sam takozvani sistem rotacije, odnosno, sve igračke sam sklanjala i ostavljala im samo četiri-pet na period od mesec dana. I to je urodilo plodom. Primetila sam da su moje ćerke postale kreativnije, a njihov razvoj je napredovao.

Ali, to je samo bila inicijalna kapisla?

– Da. U to vreme prvi putsam se na internetu susrela sa idejom o izdavanju edukativnih igračaka po sistemu rotacije, koja u svetu već postoji, i shvatila da je to ono što sigurno i drugim mamama, treba. Tako je nastao KlickerBox, klub edukativnih igračaka namenjen deci uzrasta od devet meseci do četiri godine. Članovima kluba svakog meseca na kućnu adresu stiže kutija sa četiri edukativne igračke poznatih svetskih i domaćih proizvođača.

Ko bira igračke koje šaljete roditeljiam?

Odabir igračaka za svako dete, a na osnovu informacija koje daju roditelji, poveren je stručnom timu Psihološkog savetovališta Kućni prijatelj, sa kojima KlickerBox sarađuje od samog početka.Na taj način smo sigurni da će do deteta stići one igračke koje odgovaraju njegovim razvojnim potrebama. Roditelji, pak, imaju poslednju reč u sastavljanju sadržaja kutije, pa tako mogu da izmene preporučene ili da sami odaberu sve četiri igračke.

Koliko vaša deca učestvuju u “testiranju” igračaka?

– Njihova igra je neiscrpan izvor različitih ideja za svaku igračku.

Iznajmljivanje ne isključuje kupovinu, zar ne?

Naravno da to ne znači da roditelji uopšte ne kupuju deci igračke. Mi se trudimo da igračke iz naše ponude ne budu one za koje se deca obično vezuju, poput lutaka i plišanih igračaka, nego igračke edukativnog karaktera, za kojima interesovanje prestaje onog momenta kada ih dete savlada.

Šta ako se vrati oštećena igračka?

– To se dešava, ali ne tako često. Svaka igračka se nakon vraćanja najpre pregleda, očisti, dezinfikuje i steriliše kako bismo bili potpuno sigurni da je šaljemo čistu i bezbednu za upotrebu. Ne izbacujemo iz upotrebe igračku koja je malo ogrebana, ali onu koja je prilično oštećena više nećemo izdavati.

Vrlo smo fleksibilni kada se radi o oštećenjima na igračakama jer mi je iz vlastitog iskustva poznato da deca vole da eksperimentišu ali da se veoma retko dešava da se vrati igračka koja ne može više da se koristi.

 Sledeći korak je bio – igračka koju ste sami napravili?

– Želeli smo da napravimo edukativnu igračku, pomoću koje će dete na zabavan način i kroz asocijacije učiti slova, pisanje, čitanje, kojom će se iz godine u godinu igrati, svaki put na drugi način i svaki put učeći nešto novo. Tako su nastale “Škrabocke”, drvene kocke sa slovima azbuke, ilustracijama pojmova koji počinju na to slovo i piši/briši stranom. Ilustracije pojmova je uradila mlada dizajnerka Ana Babić, koja stoji iza brenda Škrabac, pa su tako Škrabocke dobile i na estetskoj vrednosti. To je jedina igračaka koju ne izdajemo, nego je isključivo prodajemo.

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.