Blogoteka

Aleksandra Birta Ilić: Aleksandra Birta blog

aleksandra-birta

Ja sam Aleksandra. Psiholog po struci i zaposlenju, bloger po hobiju i opredeljenju. Proglašena sam za oficijelnog Coca Cola Bloggers Network Adria blogera za 2016. godinu.

Pre i posle svega navedenog ja sam Majka jednog malog zvrka sa čijim dolaskom na ovaj svet sam se i ja ponovo rodila. Od tada sve moje druge uloge u velikoj meri postale su uslovljene bas tom roditeljskom. Uz njega svaki dan dobijam novi pogled na sebe, na ljude i posao koji me okružuju, kao i na život uopšte.

Blog Aleksandra Birta vodim još od 2014. godine. U početku je on bio mesto gde sam hranila svoju kreativnost u vidu različitih uradi sam projekata i kreativnih recepata, ali po rođenju sina on postaje mesto gde puno pišem. O roditeljstvu, ali i o ličnom razvoju i izazovima koji se odnose i na neke moje druge životne uloge. Smatram da sam majka pre svega, ali ne samo to. Kada sam uspešna i zadovoljna i u drugim oblastima biću srećna i kao majka, i obrnuto. Jedno bez drugog ne idu.

Cenim proaktivan i kreativan pristup životu, ne volim pasivnost i kukanje bez pokrića. Vrlo često mislim da nešto može lepše i bolje, osim kada odlučim da uživam u trenutku baš onakvom kakav jeste. U potpunosti, bez izgovora. Upravo ovakvi stavovi karakterišu i moje tekstove. Na mom blogu nećete naići samo na cvetne i lepršave tesktove koji veličaju roditeljstvo. Ne. Ima i takvih postova, naravno, napisanih u naletu ljubavi prema mom zvrku i prema roditeljstvu uopšte, ali ima i onih koji vrište od očaja i osećanja nemoći u trenutku nekog roditeljskog izazova. Sa obaveznom nijansom optimizma, jer sutra uvek bude barem malo lakše.

Dobro došli u moj mali online kutak!

Aleksandra Birta blog

O autoru

Avatar

Aleksandra Birta Ilić

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.