Dobre Priče

Asya Širovnik: Materinstvo je duhovna misija

Asya Sirovnik
“Regresoterapija mi je dala jako mnogo uvida, spoznaja i dublje osvešćenosti o duhovnoj dimenziji. Shvatila sam da smo svi mi bića večnosti, naše duše su večite, i naši životi se nastavljaju kroz eone vremena; susrećemo se u mnogim životima i nikada nijedna Duša ne uđe u naš život slučajno, kaže Asya Širovnik Moškon, regresoterapeut, i od pre godinu dana mama slatkog dečačića.

 

Da li ste ovu tehniku koristili i u svojoj trudnoći?

Kroz čitavu trudnoću bila sam svesna da mi dolazak Noela omogučava da se još dublje povežem sa duhovnom dimenzijom. Tehnike koje sam koristila omogućile su mi da se dublje povežem sa Noelovom Dušicom. Shvatila sam da on ima svoje poslanstvo, svoju svrhu, i da je moj zadatak, i zadatak mog supruga, da mu na tom putu prižimo svu moguću podršku…

Kada ste prvi put osetili povezanost sa svojim budućim detetom

Noelovu sam Dušu srela pre svoje trudnoće. Pre više godina moj (sada pokojni) kolega i prijatelj uradio mi je posebnu tehniku progresije (u dubokom transu), gde sam videla sebe u budućnosti. U mom je naručju bio Noel. Isti taj osmeh, ista energija, isti pogled… I taj osećaj bezuslovne ljubavi i njegove dubine… A pre nego što sam zatrudnela prišla mi je jedna vidovita žena i rekla: “U tvojoj je auri sin, čeka da uđe u tvoje telo”. Kroz mene je prošla prelepa energija i znala sam duboko u sebi da je došlo vreme da se ova predivna Dušica priduži meni i mom suprugu, da postanemo obitelj.

Kakvi su bili načini vaše komunikacije u trudnoći?

Pošto koristim tehnike transcendentalne hipnoze, bila sam u mogućnosti da ulazim u stanje Duše i da komuniciram, i telepatski se povezujem sa svojom bebom. A to mi je omogućavalo da budem više fokusirana na njega, da lakše razumem njegove potrebe, osećaje i želje koje je imao tokom perioda moje trudnoće, ali i danas mi ta povezanost sa njegovom Dušom omogućava da ga lakše razumem i da se odazivam na njegove potrebe.

Intuiciju, koju kao roditelji svi imamo, uvek treba slušati...

Intuiciju, koju kao roditelji svi imamo, uvek treba slušati…

Kakav je bio vaš prvi susret u ovom životu?

Za nekoliko dana Noel slavi svoj prvi rođedan, i kako se to razdoblje sada približava vraćaju se sećanja na naše prve momente… Sa mnom je sve vreme bio i moj suprug, pa su to osećaji zajedničke radosti koju smo delili. Sećam se kako smo bili uzbuđeni (imali smo svoju sobu u porodilištu, u kojoj smo zajedno boravili), i kako taj prvi dan niko od nas nije mogao da spava nekoliko sati… Nas dvoje smo gledali u njega kao da je najveće čudo, a i danas mislim da je taj trenutak najčudesniji od svega što možemo doživeti u ovom životu… A Noel, tako mali, a tako bistar, gledao je nas, osećala sam da je i on uzbuđen… Držala sam ga u naručju i shvatila da sada počinje naše zajedničko putovanje…

Kako je Noel dobio ime?

Da, ime. Kažu da Duša sama bira svoje ime. I uvek sam mislila da je to šala… ali u trenutku kada smo potvrdili moju trudnoću, čula sam glas u mislima koji kaže – zvaću se Noel. Smejala sam se i to ispričala suprugu. Oboje znamo francuski, i najpre nam je bilo smešno da svoje dete nazovemo Noel, jer to na francuskom znači Božić, rođenje. Ali, ime nam se vraćalo… Počela sam malo da istražujem i otkrila koren reči, a to je – Svetlost, ali i objašnjenje da Noel znači “kada svetlost pobedi tamu”. Istovremeno, suprug je čuo još drugi deo imena: Aston. I oboje smo se složili da mu damo ime Noel Aston. Aston na staro-engleskom jeziku znači “sa istoka”… Tako moj sin ima ime koje znači “Svetlost sa istoka koja pobeđuje tamu”… I zaista je Biće Svetlosti.

Kakva su vaša roditeljska iskustva nakon godinu dana? Kako funkcioniše tročlana porodica koja zajedno putuje na vaše radionice?

Noel, to naše Svetlosno biće, daje ljubav i radost, koje su unele u naše živote nove energije… Moj rad se produbio, naša povezanost sa duhovnom dimenzijom je veoma jaka, nekako još jača nego ikada ranije, a Noel uživa družeči se sa divnim ljudima koji dolaze na naše retreate i radionice. Pun ljubavi svima svetli, svi mu ljubav uzvraćaju, a nama se to čini tako prirodnim. Mislim da je deo njegove svrhe i to da prati ovaj rad, da je “deo” celine, da uživa u predivnim druženjima… Okruženi smo divnim ljudima, jer naši polaznici i prijatelji su jako svesna bića, jako razvijeni ljudi na visokom nivou svesti. Noel tako odrasta u svesnosti koja se širi kroz naš rad, a njemu je sve to tako normalno…

Kakav je vaš savet drugim mamama nakon godinu dana iskustva u materinstvu?

Upravo sam danas razgovarala sa prijateljicom koja ima nekoliko meseci starijeg sinčića. Rekla sam joj:

Mislim da je materinstvo jedna duhovna i predivna misija koja ženi (i muškarcu) daje mogućnost da sretne božansko u sebi, da razvije svoje potencijale i sposobnosti ljubavi, saosećanja, empatije, nežnosti, radosti, sreće, i svih tih božanskih osobina koje svako od nas nosi u sebi. A pre svega, bitno je da smo svesni da postoji naša intucija koju kao roditelji svi imamo, “glasić” koji uz naše dete postaje jasan i čvrst, i uvek ga  treba slušati, pratiti, jer jedino taj glas intuicije zna šta je našem detetu protrebno, i kako mi treba da reagujemo…”

(Reč Duša je sa namerom u ovom tekstu pisana velikim slovom jer je naša sagovornica na taj način doživljava.)

Foto: Marina Manga

O autoru

Jasmina Stefanović

Jasmina Stefanović

Novinar po profesiji, preduzetnica u duši, po ličnom osećaju – kreator svojih snova. Astrološka Vodolija joj ne da mira, stalno je pokreće na nove avanture i promene.
Nakon višegodišnjeg rada na RTS-u, otisnula se u preduzetničke vode i pokrenula magazin Mama. Nekoliko godina radila u Adria Media Serbia kao editorijalni direktor Porodičnih naslova i urednica časopisa Lisa. Onda se vratila preduzetništvu i opet diše punim plućima.

Jedna je od autora i urednika portala Antistres vodič (www.antistresvodic.rs), uređuje prvu web emisiju Mamino ćoše i sa velikim žarom radi na pripremi svih aktivnosti Udruženja RODITELJSTVO NOVOG DOBA.

Misli da je samo NEBO granica, a ono je beskrajno…

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.