PoRodi se lako

Četrnaesti dan savetovališta PoRODI SE LAKO

Savetovaliste za trudnice
RND
Autor RND

Predavači četrnaestog dana Besplatnog holističkog savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO bili su dr Jelena Jovanović, pedijatar i Divna Miljković, babica i instruktor prenatal joge.

Dr Jelena Jovanović: Šta sve bebe mogu da nauče još u prvim nedeljama života

Dr Jelena Jovanović: Šta sve bebe mogu da nauče još u prvim nedeljama života

Pedijatar dr Jelena Jovanović započela je predavanje “Podoj je najlepši način dobrodošlice bebi, čista ljubav i lek”  kompozicijom Mesečeva sonata, a zatim je učesnicima predočila, pored muzike, i druge načine da se smire i harmonizuju, najpre sa sobom a potom i sa svojom bebom. Upravo je osećaj smirenosti u toku dojenja od velike važnosti kako za mamu, tako i za bebu, i njihov kasniji međusobni odnos.

Dr Jovanović je objasnila kako protiče lakarski pregled koji ona praktikuje, a kroz serijal filmova “Bebin ples”, pokazala šta sve bebe mogu da nauče, i to već od prvih nedelja života.

Divna Miljković: Praktični saveti o tretiranju ragada i mastitisa

Divna Miljković: Praktični saveti o tretiranju ragada i mastitisa

U drugom delu predavanja Divne Miljković, babice i instruktorke prenatal joge: “Značaj prvog podoja u prvom satu nakon rođenja za majku i bebu”, trudnice su mogle da saznaju korisne informacije o značaju prvog podoja, o vezi koja se na ovaj način trajno utiskuje i kod majke i kod bebe. Iz svog bogatog radnog iskustva, Divna je informisala učesnike o razlikama između prvog podoja u kućnim i u bolničkim uslovima, i ponudila praktične savete kako treba da se, ukoliko se pojave, tretiraju ragade ili mastitis.

Posebnu draž ovog predavanja činila je meditacija dr Jovanović, (vizuelizacija snage naših predaka koja se poput reka uliva u sve nas, i daje snagu za ono što nam predstoji), i pesma za bebu koju je otpevala Divna Miljković, kao sastavni deo pripreme za porođaj i dobrodošlicu bebi.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.