PoRodi se lako

Deseti dan Besplatnog holističkog savetovališta PoRODI SE LAKO

savetovaliste-za-trudnice
RND
Autor RND

Veći deo večerašnjeg druženja u opštini Zvezdara bio je posvećen – PRIRODNOM, NEASISTIRANOM POROĐAJU.

Babica Divna Miljković, prva holistička babica u Srbiji, podelila je sa prisutnima svoja iskustva iz višegodišnje porođajne prakse. Divna je pričala o lepoti prirodnog porođaja, o tome koliko se svest budućih majki menja jer shvataju da trudnoća nije bolest i da porođaj može da bude divno iskustvo, koje se ne vezuje samo za bol, kako nas od malena programiraju.

Divna Miljković: O lepoti prirodnog, neasistiranog porođaja

Divna Miljković: O lepoti prirodnog, neasistiranog porođaja

Prirodni porođaj se danas kod nas poistovećuje sa kućnim porođajem, ali to je samo zbog toga što se u porodilištima insistira na aktivnom vođenom porođaju, tj. porođaju koji se ubrzava, umesto da se ostavi da sve ide svojim prirodnim tokom. Činjenica koju je Divna iznela je da se u kućnim uslovima, kada se žena oseća opušteno i u svom prirodnom okruženju, vreme trajanja porođaja izuzetno skraćuje.

U svetu postoje centri za porođaje koji su pri bolnicama, kao i takozvane kuće za porođaj, što je bio povod da arhitekta Jelena Ćustić, supruga glumca Slobodana Ćustića, ovom prilikom predstavi idejni projekat kuće za prirodni porođaj, koji bi mogao da se realizuje i u našoj zemlji. Jelena je pričala i o svoja tri porođaja, od kojih je poslednji bio u kućnim uslovima, i za celu porodicu predivno i neverovatno iskustvo.

Jelena Ćustić: Predstavljanje idejnog projekta Kuće za prirodni porođaj

Jelena Ćustić: Predstavljanje idejnog projekta kuće za prirodni porođaj

Za one koji bi ipak želeli da budu u kontrolisanom okruženju, predlog prisutnih je bilo porodilište na Zvezdari, u kojem su uslovi za porođaj koji će izgledati što prirodnije – za sada najbolji.

Na kraju današnjeg druženja, Jelena Bojić, aromakozmetičar iz Aroma Tee – Strukovnog udruženja za promociju aromaterapije, govorila je o aromakozmetici za trudnice i bebe. Na ovom korisnom i informativnom predavanju prisutni su mogli da saznaju koja se eterična ulja mogu bezbedno  koristiti u trudnoći, zašto se ne preporučuje njihova upotreba u prvih nekoliko meseci kod bebe, ali i kako ublažiti strije uz pomoć aromakozmetike, kako negovati suvu kožu, šta koristiti kada opada kosa…

Jelena Bojić: Najbolja eterična ulja za buduću mamu i bebu

Jelena Bojić: Najbolja eterična ulja za buduću mamu i bebu

Mi vam ovom prilikom poklanjamo jednu od dobrih kombinacija protiv strija koju smo čuli od Jelene:

20 ml kokosovog ulja pomešati sa najviše tri kapi etarskog ulja smilja i lavande. U ovu  kombinaciju može da se doda i etarsko ulje mirte.

Ostala predavanja koja nam predstoje do kraja meseca novembra pogledajte na linku http://roditeljstvonovogdoba.com/program-besplatnog-holistickog-savetovalista-porodi-se-lako/

Dobrodošli

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.