PoRodi se lako

Petnaesti dan savetovališta PoRODI SE LAKO

savetovaliste-za-trudnice
RND
Autor RND

Predavači petnaestog dana Besplatnog holističkog savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO bile su Danijela Birta Čkonjević, savetnica Škole “Die Tragschule”, pedijatar dr Jelena Jovanović i Maja Dobrila Vukša, „zelena mama“, akademski muzičar.

Danijela Birta Čkonjević sa mladom mamom koja svoju bebu takođe nosi u marami

Danijela Birta Čkonjević sa mladom mamom koja svoju bebu takođe nosi u marami

Veče predavanja započela je Danijela Birta Čkonjević, savetnica Škole “Die Tragschule” sa temom: “Blagodeti nošenja bebe u marami. Vrste marama i nosiljki”. Zahvaljujući ovako inspirativnoj temi, ali i prisutnim modelima (bebama starim 3 meseca), učesnici su se upoznali sa svim predostima na ovakav način nošenih beba, od zadovoljavanja njihovih primarnih potrebe bebe (za kontaktom, dodirom, toplinom one osobe koja joj je najvažnija – mame), ali i blagodetima za mamu (uvek u kontaktu sa bebom, slobodne ruke za druge aktivnosti, glavica koja je uvek u visini maminog poljupca…).

Danijela je pokazala prisutnim trudnicma i primere vezivanja različitih marama, na različite načine i za različite uzraste.

 

Dr Jelena Jovanović je svoje predavanje “začinila” zanimljivim video klipovima i meditacijom

Dr Jelena Jovanović je svoje predavanje “začinila” zanimljivim video klipovima i meditacijom

Dr Jelena Jovanović je u okviru teme “Kako da znamo šta beba želi i savladamo strahove oko bebe” govorila o tome kako današnja nauka zna da je, u slučaju potrebe, i nervni sistem bebe moguće oporaviti do određene mere, da postoje “najmudriji neuroni”, kao i koji su to postupci vraćanja bebe na sva ona znanja koja je upijala još iz vremena u maminom stomaku. Ovakvim informacijama “razvejala” je potencijalne strahove budućih mama.

Svoje predavanje dr Jovanović je “začinila” zanimljivim video klipovima, vođenom meditacijom, uz podsećanje na stalno vraćanje vere u sebe i prirodne procese.

 

 

Maja Dobrila Vukša: na kraju večeri svi su uživali uz zvuke gonga i zvončića

Maja Dobrila Vukša: na kraju večeri svi su uživali uz zvuke gonga i zvončića

Konačno, temu “Iskustvo prirodnog porođaja” predočila nam je Maja Dobrila Vukša, „zelena mama“ i akademski muzičar. Kroz pitanja i odgovore učesnici su saznali sve o njenom ličnom iskustvu prirodnog porođaja. A zatim, uz “zvučnu kupku”, uživali u mini koncertu gonga i zvončića.

Bio je ovo najbolji način da se zaokruži jedno divno veče prepuno novih informacija, pozitivne energije i podrške za buduće mame i njihove bebe.

Ostala predavanja koja slede do kraja meseca pogledajte ovde PROGRAM

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.