Aktuelnosti Festival RND 2019

Prenatalne muzičke radionice

RND
Autor RND

Prenatalne muzičke radionice predstavljaju jedan autentičan pristup u radu sa trudnicama gde kroz različite muzičke aktivnsti (pevanje, sviranje, plesanje, relaksaciju…) mogu da uspostave jaču vezu sa svojom bebom, zatim da koriste muziku u cilju opuštanja njih samih, ali i da podstaknu bebu na učenje još u stomaku. Tokom ovih radionica učesnici imaju priliku da probaju nešto što će oplemeniti njihovu trudnoću, produbiti znanje i ohrabriti ih da koriste najlepši instrument na svetu. Svoj glas. Pored praktičnih aktivnosti prolazi se i teoretski deo gde se govori o zvučnom svetu, prenatalnoj psihologiji, kako mama i beba rade u sinergiji itd.

Predavač: Milijana Majstorović-Kožul je edukovan muzikoterapeut, defektolog, majka, dula, instruktorka za masažu beba, kao i fasilitatorka Musical Baby Bonding programa sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladim roditeljima.  

Završila je medicinsku školu, smer pedijatrijska sestra, posle koje upisuje Defektološki fakultet, smer surdoaudiologija. Nakon osnovnih studija završava četvorogodišnju edukaciju iz muzikoterapije u Beogradu, a pod supervizijom dr sci med. Ranke Radulović pripada prvoj generaciji edukanata ovog modaliteta na našim prostorima. Tokom muzikoterapeutske edukacije, koja je vođena na Institutu za psihijatriju Kliničkog centra Srbije, kao i u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj, stiče značajno iskustvo radeći sa odraslima i decom, kako individualno tako i u grupama. Honorarno je bila angažovana i u Centru za edukaciju i savetovanje iz muzikoterapije “Hatorum”. Od 2014. godine radi sa roditeljima i bebama obučavajući ih predivnim veštinama komunikacije kroz masažu beba (IAIM program) i kroz muzički program za bebe (Musical Baby Bonding®).

Od 2016. pokreće mini – muzički program „Muzikanti“ namenjen roditeljima i dečici od aktivnog puzanja do tri godine  koji je usmeren na razvojni segment kao i na promovisanje muzike u cilju jačanja porodičnih odnosa. Od 2018. godine pokreće Prenatalne muzičke radionice namenjene trudnicama i njihovim partnerima. Od 2018. postaje dula. Vodi edukativna predavanja budućim, ali i mladim roditeljima o važnostima dodira te primeni muzike u prenatalnom i postnatalnom periodu i to u školama roditeljstva, savetovalištima, konferencijama, festivalima…  

www.synchronylab.com

Facebook/ Synchronylab

Facebook/ Prenatalne muzičke radionice

Facebook/ Muzikanti

Instagram: synchronylab_nana

PRIJAVE NA LINK ➡️ https://goo.gl/gF1bLp

Pogledajte i: značaj dodira i bliskosti

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.