PoRodi se lako

Prvi dan besplatnog holističkog savetovališta za trudnice PoRODI SE LAKO

prvo-predavanje
RND
Autor RND

Juče (4. oktobra), počelo je sa radom prvo besplatno holističko savetovalište za trudnice PoRODI SE LAKO u organizaciji Udruženja Roditeljstvo Novog Doba.

Program savetovališta je holistički jer obuhvata duh, telo i um… jer je i svako od nas jedinstvo duha, tela i uma.

Prvo predavanje je održala prof. dr Mirjana Sovilj, psihofiziolog, audiolingvista-logoped i direktor Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora”Đorđe Kostić“ sa temom: Vaspitaj me i obrazuj pre rođenja.

Mirjana Sovilj

Vaspitaj me i obrazuj pre rođenja

Zadatak ovog predavanja je, prema rečima prof. Sovilj, bio da nauči mame i tate kako da uspostave dobru komunikaciju sa svojom bebom putem govora, priče, pesme, vizuelizacije i imaginacije… kako bi se beba razvijala u visoko stimulativnim  uslovima. 

 

Drugo predavanje, koje je održala homeopata Tatjana Karajanov, bilo je posvećeno korišćenju homeopatije u trudnoći i kod dece. Naime, homeopatski preparati  su u trudnoći, ali i na porođaju izuzetno blagotvorni, a kod novorođenčadi kod stomačnih kolika, alergija, infekcija… imaju odličan efekat.

 

tatjana-i-zeljka

duet Hillia

Nakon predavanja Tatjana Karajanov  i Željka Milošević su održale meditativan umirujući koncert za mame i bebe koji je uneo posebnu energiju u okruženje i učinio da se svi potpuno opustimo, uživamo u našoj stvarnosti i radujemo se onome što tek dolazi.

Prvi ciklus predavanja trajaće do kraja novembra. Zahvaljujemo Opštini Zvezdara na kompletnoj logističkoj podršci i sali koju su nam ustupili, te time omogućili da sve bude besplatno.

 

Ja još uvek sumiram utiske… i nedostaje mi reč kojom bih opisala iskustvo sa jučerasnjeg predavanja… a tek smo na početku… moje preporuke svim mamama, trudnicama i čak svima koji planiraju da to nekada u budućnosti postanu… ovo iskustvo je neprocenjivo… 

Sara Montteno Maslovarić

Sjajna predavanja! Kao što i rekoste, besplatno je, jer zaista mnogo toga što smo čuli nema cenu. 🙂

Teodora Maksimović

Jučerašnje predavaje Dr Sovilj bilo je pravo osveženje koje treba čuti svaki budući roditelj. Sjajna saznanja i što je najbolje odmah primenjiva. Svaka pohvala i topla preporuka!

Milijana Majstorović Kožul

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.