Blogoteka

Tatjana Kuljača: Ex mamizam

TatjanaKuljaca

Rođena sam u Sarajevu 4. avgusta 1980. Do ’92 sam provodila najdivnije djetinjstvo u gradu Konjicu koji pamtim po fenomenalnim ljudima, hladnoj Neretvi i gustim šumama dokle god pogled seže. A onda sam zbog rata otišla u Nikšić, i ostala do završetka srednje škole

Nakon završenog osnovnog obrazovanja i Gimnazije u Nikšiću školovanje nastavljam na Fakultetu za turizam u Kotoru, a potom i na postdiplomskim studijama, na odsjeku Menadžment u hotelijerstvu, nakon čega stičem zvanje magistra menadžmenta u hotelijerstvu. Radim u struci od 2006. godine.

Sa porodicom živim u Bečićima.

Sofija i Ognjen su moje najveće ljubavi, moja inspiracija.

Obožavam da plešem! Bavila sam se plesom cijelih dvadeset godina i sigurna sam da će u nekom momentu ples ponovo postati, ako ništa drugo, onda barem moj hobi.

Volim duge šetnje, jesen, vjetar, kišu, oluje i gromove. Dakle, u manjini sam. Obožavam da čitam, posebno romane u kojima se vješto prepliću priče više generacija kako bi splele i rasplele bit djela.

Ne gledam TV. Umjesto toga, pišem. TV je crkao, odlučili smo da ga nećemo ni popravljati. Ne čitam ni novine. Umjesto zatrpavanja negativnim informacijama iz bijelog svijeta prostor u svojoj duši ostavljam čistim za lijepe stvari.

Pišem kolumnu ,,Mamizam“ za crnogorsku “Graciju” .

Autor sam u organizaciji Anima Healing & Maja Wu. Sada zajednički nastojimo da moja knjiga “Kako raste mama” što prije osvane na policama svih svjetskih knjižara, a izdanje knjige na engleskom jeziku “Mission Motherhood” je uveliko ugledalo svjetlost dana i dostupna je na Amazonu u štampanom i e-book izdanju.

Volim učenje i izazove

Knjiga ”Kako raste mama” prozvana je najboljim vodičem za roditeljstvo. U njoj se bavim osvješćivanjem svakog koraka majčinstva i sazrijevanjem žene na tom putu.

Volim učenje i izazove. Svaki novi početak mi uliva snagu koja bi i planine pomjerila. Mislim da potreba da učim, rastem i razvijam se neće prestati da tinja u meni dok sam živa.

Prošla sam kroz Aware Parenting transformaciju i želim da koncept osvješćenog roditeljstva donesem i na naše prostore. Volim da pokrećem dobre stvari, a ovo je jedna od najboljih koja mi se desila. Balkan je zreo za iscjeljivanje. Drago mi je da sam dio tog procesa.

Pišem „iz stomaka“

Pisanje je moja velika ljubav još iz djetinjstva. Da je onomad bilo interneta i blogova vjerovatno bih imala bezbroj priča za vas. Uspavana strast prema pisanoj riječi se probudila kada sam postala majka i poželjela da sa svima podijelim svoje iskustvo upakovano u priče koje će svakoj mami biti bliske. Tako je nastao blog Mamizam, jedan od vodećih blogova iz oblasti roditeljstva. Sada blog nosi moje ime, jer želim da na jednom mjestu obuhvatim sve ono što mi prija i što bi drugima moglo biti inspirativno.

Planiram da u životu radim samo ono što me ispunjava. A na dobrom sam putu da svoj život živim u punom potencijalu.

Za mene kažu da pišem “iz stomaka” i lako dopirem do najskrivenijih dijelova duše. Nadam se da sam uspjela zaviriti i u vaše. Moja duša je, ionako, širom otvorena.

www.tatjanakuljaca.me

O autoru

Avatar

Tatjana Kuljača

Rođena sam u Sarajevu 4.avgusta 1980.
Do '92 sam provodila najdivnije djetinjstvo u gradu Konjicu koji pamtim po fenomenalnim ljudima, hladnoj Neretvi i gustim šumama dokle god pogled seže. Zbog rata odlazim u Nikšić, gdje i ostajem do završetka srednje škole.
Nakon završenog osnovnog obrazovanja i Gimnazije u Nikšiću školovanje nastavljam na Fakultetu za turizam u Kotoru, a potom i na postdiplomskim studijama, na odsjeku Menadžment u hotelijerstvu, nakon čega stičem zvanje magistra menadžmenta u hotelijerstvu. Radim u struci od 2006. godine. Sa porodicom živim u Bečićima. Sofija i Ognjen su moje najveće ljubavi, moja inspiracija.
Obožavam da plešem! Bavila sam se plesom cijelih dvadeset godina i sigurna sam da će u nekom momentu ples ponovo postati, ako ništa drugo, onda barem hobi. Volim duge šetnje, jesen, vjetar, kišu, oluje I gromove. Dakle, u manjini sam. Obožavam da čitam, posebno romane u kojima se vješto prepliću priče više generacija kako bi splele I rasplele bit djela.
Ne gledam TV. Umjesto toga, pišem. TV je crkao, odlučili smo da ga nećemo ni popravljati. Ne čitam ni novine. Umjesto zatrpavanja negativnim informacijama iz bijelog svijeta prostor u svojoj duši ostavljam čistim za lijepe stvari. Pišem kolumnu ,,Mamizam'' za crnogorsku ,,Graciju''.
Autor sam u organizaciji Anima Healing & Maja Wu sada zajednički nastojimo da knjiga ,,Kako raste mama'' šro prije osvane na policama svih svjetskih knjižara, a izdanje knjige na engleskom jeziku ,,Mission Motherhood'' je uveliko ugledalo svjetlost dana I dostupna je na Amazonu u štampanom I e-book izdanju. Knjiga,,Kako raste mama'' prozvana je najboljim vodičem za roditeljstvo. U njoj se bavim osvješćivanjem svakog koraka majčinstva i sazrijevanjem žene na tom putu.
Volim učenje i izazove. Svaki novi početak mi uliva snagu koja bi i planine pomjerila. Mislim da potreba da učim, rastem i razvijam se neće prestati da tinja u meni dok sam živa. Prošla sam kroz Aware Parenting transformaciju I želim da koncept osvješćenog roditeljstva donesem I na naše prostore. Volim pokrećem dobre stvari, a ovo je jedna od najboljih koja mi se desila. Balkan je zreo za iscjeljivanje. Drago mi je da sam dio tog procesa.
Pisanje je moja velika ljubav još iz djetinjstva. Da je onomad bilo interneta i blogova vjerovatno bih imala bezbroj priča za vas. Uspavana strast prema pisanoj riječi se probudila kada sam se ostvarila kao majka i poželjela da sa svima podijelim svoje iskustvo upakovano u priče koje će svakoj mami biti bliske. Tako je nastao blog Mamizam, jedan od vodećih blogova iz oblasti roditeljstva. Sada blog nosi moje ime, jer želim da na jednom mjestu obuhvatim sve ono što mi prija I što bi drugima moglo biti inspirativno.
Planiram da u životu radim samo ono što me ispunjava. A na dobrom sam putu da svoj život živim u punom potencijalu.
Za mene kažu da pišem ,,iz stomaka'' i lako dopirem do najskrivenijih dijelova duše... Nadam se da sam uspjela zaviriti i u vaše. Moja duša je, ionako, širom otvorena.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.