PoRodi se lako

Trudnoća je blagosloveno stanje a porođaj najradosniji susret

Trudnoća

Drage buduće mame, dok čekate vašu bebu, pokušajte da ne brinete, jer briga nastaje od predviđanja mogućih i nemogućih  problema. Da li vam je to potrebno i zašto biste iz tog ugla posmatrale život?

Pričaće vam razne priče, prenositi svoja iskustva sa porođaja. Slušajte bez straha i ne zaboravite, to su NJIHOVA iskustva. Vaše iskustvo biće u velikoj meri upravo nalik onom što očekujete. Zato nastojte da to bude prelepo iskustvo, nemerljivo po radosti kojom ćete biti zapljusnuti.

Tudnoća i porođaj 2

Upoznajemo se iz dana u dan

  • Šetajte što više svakog dana do porođaja, kako biste bile snažne i čile.
  • Od hrane koju unosite za vreme trudnoće, važnije su misli i osećanja, kojima hranite vaše telo i vašu dušu.
  • Komunicirajte sa vašom nerođenom bebom, mazite je, pevajte pesmice. Otkrijte šta joj najviše prija.
  • Tata neka takođe učestvuje u komunikaciji sa nerođenom bebom. Beba će umeti da ga čuje i razume.
  • Na svaki pregled i redovnu kontrolu idite samouvereno,  znajući da je prirodno da sve bude u redu. Ako na licu lekara postoji bilo kakav izraz straha ili sumnje, budite obazrive i znajte da su i oni ljudi koji mogu da pogreše. Sa mirom prihvatite svaku informaciju, a naknadno razmislite imate li stvarne potrebe da proveravate onu, koja vam je unela bilo kakvu strepnju. Strah hrani strah, ne pristajte da budete u tom lancu. Zdravlje je prirodna tekovina čoveka, a ako se ikada sretnete sa bilo kakvim zdravstvenim problemom, nema nepopravljivih stvari. Uvek je sve popravljivo i za sve postoji lek. Taj lek je pre svega u nama, našoj svesti, stoga razmislite da li stalno treba da trčite kod lekara. Imajte uvek poverenja u sebe.
  • Radite ono što volite i u čemu uživate – ako još niste pronašle svoj hobi, sada je pravo vreme.
  • Porođaj je prirodan proces u kome učestvuje beba i vi. To je vaš zajednički trud, koji se završava brzo i lako kada ste povezani i kada se osluškujete i razumete šta ko od vas u kom trenutku radi. Bebe svojim pokretima maksimalno učestvuju u porođaju. A od vas se očekuje da se u poslednjoj fazi porođaja – fazi napona angažujete. Osetićete koliko je sve to prirodan proces u kome sve ide svojim tokom.
  • Ne bi bilo loše da izaberete porodilište u kome možete biti u nekom prirodnijem položaju tokom porođaja, kao što je stajanje, tj. čučanje, jer tada gravitacija uveliko pomaže i vama i bebi.
  • Lekarima i babicama, koji će vam pomagati u tom činu, obraćajte se sa poverenjem i ljubavlju, bez sumnje da oni vama i vašoj bebi žele sve najbolje.

Susret sa bebom je najlepši i najradosniji susret u vašem životu, koji će vam svakako promeniti život.

Vesela trudnoća

Iščekivanje u radosti

Vaš život dobija smisao novog postojanja. Vi se takođe rađate, ovaj put kao majka. Majka je blagoslovena i bogata, jer je spremna da spozna šta je to bezuslovna ljubav. Ljubav koja sve razume, koja uvek ima strpljenja, koja nikada ne osuđuje.  To je takođe ljubav koja ne vezuje i ostavlja drugome slobodu izbora.

Na predivnom ste putu, a put je ono što nas uvek raduje, zar ne?

O autoru

Avatar

Nataša Vukićević

Učiteljica po zanimanju, u marketingu poslednjih dvadeset godina. Slučajno ili namerno uvek u temi roditeljstva: magazin MAMA, tv emisija MAMA, magazin Roditelj&dete, web emisija Mamino ćoše. Danas u marketingu preduzeća Yuglob d.o.o. radi na razvoju i plasmanu brendova namenjenih roditeljima.
Najviše je naučila od svoje dece i života. U stalnoj potrazi za odgovorima na pitanja: koliki su stvarni potencijali čoveka, da li možemo bolje, o smislu života…

Raduje se novim projektima posvećenim roditeljima, a najveća želja joj je da se preseli na zemlju, u prirodu i da stvara svoje zavičajno imanje.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.