PoRodi se lako

Uživanje u sadašnjem trenutku sa Ivanom i Jelenom

Savetovaliste Porodi se lako
RND
Autor RND

Prednovogodišnja atmosfera obojila je i poslednje ovogodišnje predavanje na Besplatnom holističkom savetovalištu PoRODI SE LAKO.

Tako je ovo predavanje dobilo formu otvorenih razgovora i diskusije o temama koje su bile planirane.

Jelena Nikolić o medijskom kreiranju predstave o savršenom izgledu

Jelena Nikolić o vrednostima koje nam plasiraju mediji

Jelena Nikolić, komunikolog, pričala je o teroru koji nam nameću mediji kreirajući medijske predstave o savršenom izgledu, ne samo tokom trudnoće i nakon porođaja, već se generalno osvrnuvši na vrednosti koje nam se plasiraju kroz različite vrste medijskih kanala. Kako se odupreti uticaju fotografija na kojima trudnice izgledaju kao manekenke i u devetom mesecu trudnoće, a nakon porođaja da i ne govorimo?

Da li to možemo da ignorišemo?

Koliko to utiče na naše samopouzdanje? Sve to su neka pitanja na koja postoji jednostavan odgovor – živite svoj život i ne verujte svemu što vidite u medijima.

Radujte se i budite srećni u svojoj koži.   

 

Ivana Gavrilović Stanković je pokazala vežbu sa vremenskom linijom

Ivana Gavrilović Stanković je pokazala vežbu sa vremenskom linijom

Ivana Gavrilović Stanković, NLP trener, govorila je o načinima opuštanja i korišćenju NLP tehnika u mnogim važnim situacijama. Prisutni su isprobali i vežbu sa vremenskom linijom, sa koje su iz sadašnjosti pomerali  “haos”, kako je to nazvala jedna od prisutnih mama. Ispostavilo se, naime, da sadašnjosti ne pripada većina stvari koje nas opterećuju i prave smetnje.

Kada se sve to rasčisti, trenutak u kojem se trenutno nalazimo, može da izgleda gotovo savršeno.

Opisali smo samo delić atmosfere sa ovog opuštenog predavanja/razgovora, koje se završilo poklončićima u vidu kolačića sreće sa afirmacionim porukama koje je pripremila Ivana Gavrilović Stanković. A jedna od ovih afirmacija na specifičan način obeležava i zaokružuje prvi ciklus savetovališta: “Moja priroda je da rađam i ja to činim sa lakoćom”.

O autoru

RND

RND

Udruženje Roditeljstvo novog doba osnovano je aprila 2016., nakon organizovanog prvog regionalnog festivala. Budući da planiramo nove aktivnosti, pozivamo vas da nam se pridružite. Vas, roditelje, vas preduzetnike, vas u različitim kompanijama i organizacijama. Pridružite nam se sa idejama i podrškom, sa razumevanjem i dobrom voljom koju imate za ovo naše zajedničko putovanje, vi kao učesnici ili sponzori, kao gosti ili predavači…. svi vi koji prepoznajete interes i želju da budemo što bolji roditelji našoj deci

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.